Premierul Ponta, deranjat de procurori: „Dacă un parlamentar este chemat la Parchet nu se încalcă separația puterilor în stat? Numai invers este încălcare?”

Publicat: 09 10. 2012, 19:29
Actualizat: 07 07. 2016, 05:57

Premierul Victor Ponta a spus că se folosește pretextul separației puterilor în stat pentru ca procurorii să nu dea explicații despre anchetele pe care la fac asupra oamenilor despre fraudele de la referendum.

„Nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că într-o țară democratică oamenii nu sunt anchetați pentru că au votat. Noi nu suntem o asemenea țară, asta este viața. Nu vin șefii DNA și ai Parchetului General la parlament, nu vin. Eu am studiat foarte bine la școală cum este cu separația puterilor în stat, acum văd că sunt alți teoreticieni care iubesc separația puterilor numai în anumite situații, în alte situații nu”, a spus Ponta.

El s-a arătat deranjat de faptul că a fost criticat când a vorbit despre controlul parlamentar asupra Parchetului General și a serviciilor secrete.

„Au țipat toți încălcarea separației puterilor în stat, nu-i nici o încălcare așa se întâmplă în toate țările europene. Când am vorbit de CSM, CSM este numit de Senat. Haideți să fim un pic serioși când vorbim despre lucrurile astea. Când le încalcă ei este în interesul țării, dacă este invers este încălcarea puterilor în stat. NU pot fi lăsate nesancționate într-un stat de drept abuzuri ale instituțiilor împotriva oamenilor și că trebuie să găsim în viitor prevederi constituționale și legale pentru ca cetățenii să fie apărați de abuzurile unor instituții”, a afirmat premierul.

Ponta a adăugat că așteaptă să fie chemat la Parchet după autodenunțul pe care l-a depus.