Prima reacție a lui Blaga după reținerea lui Videanu: „Îmi pare rău de situația în care este prietenul meu Adriean”

Publicat: 30 01. 2015, 17:05
Actualizat: 17 02. 2015, 16:29

Blaga a fost întrebat dacă la ședința Colegiului Director al PDL s-a discutat despre situația creată prin reținerea lui Adriean Videanu.

„Am discutat situația în general și am arătat un lucru foarte clar: dacă ați pomenit de cazul domnului Videanu, mie îmi pare rău de situația în care este prietenul meu Adriean, dar sper ca să-și poată dovedi nevinovăția, dar, în situația în care, pe care nu o doresc nimănui de a fi arestat, atunci statutul este foarte clar: suspendat din funcția de membru de partid. Sper să nu ajungem aici”, a precizat Vasile Blaga.

El a mai spus că are un statut al partidului de respectat și dacă Adrian Videanu „nu este vinovat, nu o să-i ceară să se suspende”.

„În acest moment nu este nici măcar trimis în judecată. Sigur că arestarea este un act foarte grav, sper să nu se întâmple lucrul acesta și am spus: un membru al PNL arestat este suspendat din calitatea de membru de partid”, a repetat Blaga.

El a mai fost întrebat dacă această situație afectează partidul.

„Evident da, nu ne face nicio plăcere să se întâmple astfel de cazuri, cum afectează activitatea oricărui partid din România”, a precizat Blaga.

Președintele PDL București, Adriean Videanu, a fost reținut joi seară de procurorii anticorupție, în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Alina Bica, în calitate de procuror-șef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acțiuni care valorau 277.000 lei, deținute de Videanu la SC Titian Mar SA.

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit surselor citate.