Primul lider PSD care recunoaște că s-a bucurat că Iohannis a fost ales președinte. „Azi nu mai sunt posibile abuzurile”

Publicat: 19 03. 2018, 15:45
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23

„În 2009, lui Traian Băsescu i-a trecut glonțul pe la ureche, pentru că Geoană era aproape să câștige alegerile. De fapt românii nu știu nici acum cine a câștigat (…) Demersurile făcute de unii și de alții, ambasadele străine l-au declarat până la urmă câștigător pe Băsescu. De atunci s-a speriat, știind că PDL urma să devină falimentar, a încercat cu Maior să pună mâna pe PSD și l-au sprijinit pe Ponta să ajungă președintele PSD. Băsescu l-a pus pe George Maior să se ocupe de această chestiune, care l-a chemat pe Miron Mitrea să îl sprijine pe Ponta”, a declarat Marian Oprișan, vicepreședinte PSD.

Vicepreședintele PSD l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru rolul de mediator pe care îl joacă.

„Planul era ca după plecarea lui Băsescu de la președinție să nu îi ceară nimeni socoteală să ajungă sistemul lui Ponta- președinte, Maior- premier și Maior- șeful SRI. Când am spus aceste lucruri, nu am avut o relație bună cu Ponta. Și mă întrebați de ce vorbesc acum. Faptul că nu le-a ieșit planul și Ponta, slavă Domnului nu a ajuns președintele României, ci a ajuns președinte altcineva care a demonstrat că poate fi un bun mediator al societății românești, azi nu mai sunt posibile abuzurile”, a mai spus Oprișan