Promisiunea lui Ponta pentru susținători din Olt: „Băsescu în locul lui Gică Popescu. Așa facem”

Publicat: 12 11. 2014, 18:19

Ponta a mers, miercuri, în comuna Dobrun din județul Olt, unde a obținut cel mai mare scor la primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind ales de 95% din alegători.

Mitingul electoral a aut loc în fața primăriei din localitate, unde Ponta a vorbit aproximativ cinci minute în fața celor o mie de localnici.

După ce a terminat discursul, Ponta a fost interpelat de un susținător care stătea în fața scenei. „Băsescu în locul lui Gică Popescu. Așa facem”, i-a răspuns Ponta, după care a coborât de pe scenă, alături de Liviu Dragnea și Paul Stănescu.

În drumul său spre autocarul de campanie, care îl aștepta pentru a se deplasa către Slatina, Ponta a vorbit cu un alt susținător, căruia i-a transmis același mesaj: „Băsescu în locul lui Gică Popescu”.

Ponta și-a încheiat discursul cu parafrazarea unui cântec al lui Tudor Gheorghe: „Aici este țara mea și nemaul meu cel românesc/ Aici eu să mor aș vrea, aici vreau eu să trăiesc”.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, actual candidat la Președinție, afirma, la 12 mai, că dacă ar fi președinte, l-ar grația din prima zi pe fostul fotbalist Gheorghe Popescu.

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, în 4 martie, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile, în Dosarul Transferurilor. Fostul component al echipei naționale a României este încarcerat la Penitenciarul Rahova.