PSD, plângere penală împotriva candidatului PNL la CJ Bistriţa-Năsăud. Stelian Dolha, acuzat că a distribuit măşti inscripţionate cu numele său

Publicat: 06 09. 2020, 19:33
Actualizat: 06 09. 2020, 19:33
PSD, plângere penală împotriva candidatului PNL la CJ Bistriţa-Năsăud. Stelian Dolha, acuzat că a distribuit măşti inscripţionate cu numele său

PSD Bistriţa Năsăud a depus plângere penală împotriva fostului deputat Stelian Dolha, candidatului propus de PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, pe motiv că a distribuit măşti sanitare cu numele său, sigla PNL şi sloganul său electoral.

Plângerea penală a fost depusă la Biroul Electoral Județean, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, dar și la Inspectoratul Județean de Poliție, potrivit Bistriteanul.ro.

Social democrații îl acuză pe Dolha că, într-o vizită pe care a făcut-o la RAAL Prundu Bârgăului în data de 3 septembrie 2020, a oferit angajaților măști de protecție inscripționate cu numele său și cu sloganul de campanie.

PSD acuză ca este mită electorală

Social democrații susțin că „ceilalți candidați ar fi dezavantajați în ochii alegătorilor care, este de notorietate faptul că, au tendința de a vota candidatul care le oferă ceva”.

Măștile distribuite nu au certificat de calitate emis de producător, nu este prezentat nici procedeul de împachetare în folia inscripționată sau firma care le-a inscripționat, dacă s-a efectuat procedeul într-un mediu steril, dacă măștile cumpărate din farmacie și dezambalate în vederea inscripționării ulterior au fost dezinfectate și cum s-a procedat la dezinfectare având în vedere că sunt măști de unică folosință și astfel au devenit conforme destinației lor”, susțin social democrații.