Rareş Bogdan, atac virulent după circul din Parlament de la citirea moţiunii. „Barna şi Cioloş sunt vinovaţi. Legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”

Rareş Bogdan, atac virulent după circul din Parlament de la citirea moţiunii. „Barna şi Cioloş sunt vinovaţi. Legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”
Rareş Bogdan, atac virulent după circul din Parlament de la citirea moţiunii. „Barna şi Cioloş sunt vinovaţi. Legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”
Publicat: 10/09/2021, 12:34
Actualizat: 10/09/2021, 12:36

Rareș Bogdan a amintit că scandalul din Parlament a izbucnit, joi, pentru că ședința plenului comun a fost condusă de Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, întrucât Ludovic Orban și-a delegat atribuțiile.

Decizia prin care Orban și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Rareș Bogdan a explicat, la România TV, că „Roman era acoperit total de lege”, deoarece, potrivit regulamentului comun publicat în Monitorul Oficial, „„şedinţele comune se conduc prin rotaţie” iar ultimele două fuseseră conduse de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

„Ceea ce am văzut în Parlament este extrem de grav pentru democraţia românească. Le solicit public prin intermediul dumnevoastră, televiziune de maximă audienţă, lui Dacian Cioloş şi lui Dan Barna şi lui Ionuţ Moşteanu imediat să condamne gesturile din Parlament şi să se delimiteze cu alianţa cu AUR, chiar şi o alianţă conjuncturală.

Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, chiar dacă prin absurd ar fi existat o interpretare că Florin Roman ar fi greşit în Parlament, oriunde şi în cel britanic şi în cel german, francez şi în Congresul american, trebuie să existe dialog!”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

Rareş Bogdan, despre scandalul din Parlament de la citirea moţiunii. „A semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Mussolini”

Totodată, Rareș Bogdan a declarat că joi, la momentul iscării scandalului din Parlament, se afla la Berlin „la o întâlnire a Popularilor Europeni cu Angela Merkel,şi Sebastian Kurz”.

Rareș Bogdan a comparat incidentele din plenul comun cu un moment care a marcat istoria în 1933: arderea Reichstag-ului, sediul Parlamentului din Berlin, de către cămăşile brune, organizaţia paramilitară nazistă care a jucat un rol important în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler. O paralelă similară a făcut și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Mi-am amintit de anul în care 1933 Reichstag-ul german a fost incendiat de cămăşile brune ale lui Hitler! Ceea ce am văzut eu a semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Musolini.

George Simion, dacă doreşte să conducă un partid parlamentar care să respecte ordinea democratică, trebuie să sancţioneze parlamentarii care au recurs la gesturi de violenţă.

Este inadmisibil! A fost huliganism, nu parlamentarism ce am văzut ieri! Nu poţi să te îndrepţi împotriva unui parlamentar, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, prin violenţă. Violenţa nu are ce căuta în spaţiul public, cu precădere într-un for parlamentar”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Acuzații la adresa liderilor USR PLUS

Rareș Bogdan i-a acuzat indirect pe liderii USR PLUS că, prin asocierea cu AUR, „„legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”.

„Dacian Cioloş, Dan Barna şi Ionuţ Moşteanu, care era în sală, sunt vinovaţi că în momentul ăsta legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 – 1938”, a subliniat Rareş Bogdan.

Wiener, USR PLUS: „Nervii sunt întinşi la maximum. E foarte important să dăm dovadă de maturitate”

În replică, Adrian Wiener, deputat USR PLUS; a amintit că a fost depusă o plângere penală împotriva unuia dintre parlamentarii AUR.

„Noi am condamnat întotdeauna comportamentul huliganic. Avem şi o plângere împotriva unuia dintre parlamentarii AUR.

Ne-am delimitat total şi întotdeauna de acest tip de comportament huliganic. A fost o altercaţie verbală, însă nu s-a ajuns la violenţă fizică. Oricum, e de condamnat la ceea ce s-a putut ajunge în Parlamentul României.

Suntem într-o criză politică în care nervii sunt întinşi la maximum. Într-adevăr, e foarte important să dăm dovadă de maturitate, să înţelegem că există aceste linii roşii pe care nu le putem trece. Nu justifică nimic violenţa”, a spus Adrian Wiener, în direct la România TV.

De asemenea, Wiener i-a transmis lui Rareș Bogdan că USR PLUS nu are „nicio alianţă cu AUR” şi i-a acuzat pe liberali că fac în permanenţă această asociere.

„În niciun caz, domnule Rareş Bogdan, nu avem nicio alianţă cu AUR! În permanenţă ne asociaţi cu AUR”, a conchis Wiener.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”