Rareş Bogdan, atac virulent după circul din Parlament de la citirea moţiunii. „Barna şi Cioloş sunt vinovaţi. Legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”

Rareş Bogdan, atac virulent după circul din Parlament de la citirea moţiunii. „Barna şi Cioloş sunt vinovaţi. Legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”
Rareş Bogdan, atac virulent după circul din Parlament de la citirea moţiunii. „Barna şi Cioloş sunt vinovaţi. Legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”
Publicat: 10/09/2021, 12:34
Actualizat: 10/09/2021, 12:36

Rareș Bogdan a amintit că scandalul din Parlament a izbucnit, joi, pentru că ședința plenului comun a fost condusă de Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, întrucât Ludovic Orban și-a delegat atribuțiile.

Decizia prin care Orban și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Rareș Bogdan a explicat, la România TV, că „Roman era acoperit total de lege”, deoarece, potrivit regulamentului comun publicat în Monitorul Oficial, „„şedinţele comune se conduc prin rotaţie” iar ultimele două fuseseră conduse de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

„Ceea ce am văzut în Parlament este extrem de grav pentru democraţia românească. Le solicit public prin intermediul dumnevoastră, televiziune de maximă audienţă, lui Dacian Cioloş şi lui Dan Barna şi lui Ionuţ Moşteanu imediat să condamne gesturile din Parlament şi să se delimiteze cu alianţa cu AUR, chiar şi o alianţă conjuncturală.

Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, chiar dacă prin absurd ar fi existat o interpretare că Florin Roman ar fi greşit în Parlament, oriunde şi în cel britanic şi în cel german, francez şi în Congresul american, trebuie să existe dialog!”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

Rareş Bogdan, despre scandalul din Parlament de la citirea moţiunii. „A semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Mussolini”

Totodată, Rareș Bogdan a declarat că joi, la momentul iscării scandalului din Parlament, se afla la Berlin „la o întâlnire a Popularilor Europeni cu Angela Merkel,şi Sebastian Kurz”.

Rareș Bogdan a comparat incidentele din plenul comun cu un moment care a marcat istoria în 1933: arderea Reichstag-ului, sediul Parlamentului din Berlin, de către cămăşile brune, organizaţia paramilitară nazistă care a jucat un rol important în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler. O paralelă similară a făcut și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Mi-am amintit de anul în care 1933 Reichstag-ul german a fost incendiat de cămăşile brune ale lui Hitler! Ceea ce am văzut eu a semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Musolini.

George Simion, dacă doreşte să conducă un partid parlamentar care să respecte ordinea democratică, trebuie să sancţioneze parlamentarii care au recurs la gesturi de violenţă.

Este inadmisibil! A fost huliganism, nu parlamentarism ce am văzut ieri! Nu poţi să te îndrepţi împotriva unui parlamentar, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, prin violenţă. Violenţa nu are ce căuta în spaţiul public, cu precădere într-un for parlamentar”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Acuzații la adresa liderilor USR PLUS

Rareș Bogdan i-a acuzat indirect pe liderii USR PLUS că, prin asocierea cu AUR, „„legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”.

„Dacian Cioloş, Dan Barna şi Ionuţ Moşteanu, care era în sală, sunt vinovaţi că în momentul ăsta legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 – 1938”, a subliniat Rareş Bogdan.

Wiener, USR PLUS: „Nervii sunt întinşi la maximum. E foarte important să dăm dovadă de maturitate”

În replică, Adrian Wiener, deputat USR PLUS; a amintit că a fost depusă o plângere penală împotriva unuia dintre parlamentarii AUR.

„Noi am condamnat întotdeauna comportamentul huliganic. Avem şi o plângere împotriva unuia dintre parlamentarii AUR.

Ne-am delimitat total şi întotdeauna de acest tip de comportament huliganic. A fost o altercaţie verbală, însă nu s-a ajuns la violenţă fizică. Oricum, e de condamnat la ceea ce s-a putut ajunge în Parlamentul României.

Suntem într-o criză politică în care nervii sunt întinşi la maximum. Într-adevăr, e foarte important să dăm dovadă de maturitate, să înţelegem că există aceste linii roşii pe care nu le putem trece. Nu justifică nimic violenţa”, a spus Adrian Wiener, în direct la România TV.

De asemenea, Wiener i-a transmis lui Rareș Bogdan că USR PLUS nu are „nicio alianţă cu AUR” şi i-a acuzat pe liberali că fac în permanenţă această asociere.

„În niciun caz, domnule Rareş Bogdan, nu avem nicio alianţă cu AUR! În permanenţă ne asociaţi cu AUR”, a conchis Wiener.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Și-a trimis sora geamănă la muncă, în locul ei, dar a făcut o greșeală! Cum...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Atleta cu o malformație RARĂ care face furori pe platformele pentru adulți! I-a înnebunit pe...
Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
Calendar ortodox pentru ziua de 24 mai 2024: De ce este slăvit Sfântul pomenit în...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Legea care se aplică în toate blocurile din România. Interzis pentru proprietarii de apartamente
Domeniul în care românii suferă concedieri. Se taie în carne vie
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unde vrea Marea Britanie să construiască următoarea mare centrală nucleară?
×