CTP, reacție dură după scandalul din Parlament: ”Alianța lui Barna și Cioloș cu „cămășile brune” ale lui Simion a apărut în toată splendoarea”

CTP, reacție dură după scandalul din Parlament: ”Alianța lui Barna și Cioloș cu „cămășile brune” ale lui Simion a apărut în toată splendoarea”
CTP, reacție dură după scandalul din Parlament: Alianța lui Barna și Cioloș cu cămășile brune ale lui Simion a apărut în toată splendoarea / Mediafax Foto / Tibi Bologh
Publicat: 10/09/2021, 11:21
Actualizat: 21/07/2022, 12:00

Cristian Tudor Popescu a comentat acid scandalul de joi din Parlament, când parlamentarii AUR, cu girul USR, l-au luat „pe sus” pe deputatul PNL Florin Roman, de la prezidiu.

„Astăzi, în Parlamentul României, alianța partidului dlor Barna și Cioloș cu „CĂMĂȘILE BRUNE” ale lui Simion a apărut în toată splendoarea”.

CTP riscă o nouă sancțiune? A vorbit despre „cămășile brune” din AUR

„Dacă până acum liderii USR Plus încercau să spună că n-au făcut decât (!) să semneze o moţiune de cenzură împreună cu AUR, astăzi, în Parlamentul României, alianţa partidului dlor Barna şi Cioloş cu „cămăşile brune” ale lui Simion a apărut în toată splendoarea. Sub privirile satisfăcute ale parlamentarilor USR Plus, în frunte cu dl Barna, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, dl Florin Roman, a fost pur şi simplu umflat, luat de subţiori, de haidamacii AUR, i s-a smuls scaunul, s-a aruncat cu dosare în el, i s-a luat microfonul, pe care l-a înşfăcat dna Dragu, încăpreşedinta Senatului, deşi USR Plus a rupt coaliţia pe baza căreia a primit postul.”, a scris CTP într-un editorial pentru republica.ro.

„Cămășile brune” au susținut ascensiunea lui Hitler

Batalioanele de asalt (în germană Sturmabteilung, acronim SA), cunoscute și sub denumirea de Cămășile brune, au fost o organizație paramilitară nazistă care a jucat un rol-cheie în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler. A fost fondată de Adolf Hitler la München, în 1921, la început recrutând membri din Freikorps. Purtând uniforme de culoare maro, după exemplul Cămășilor Negre (purtate de fasciștii italieni), trupele SA asigurau ordinea la reuniunile Partidului Național-Socialist și organizau atacuri asupra adversarilor politici.

În 1931, Ernst Röhm a preluat conducerea trupelor SA. Până în 1932, acestea au devenit o forță, numărând peste 400.000 de membri. Röhm a intenționat să le comaseze sub comanda sa, ca armată regulată, dar Hitler era îngrijorat de puterea crescândă a organizației și, în 1934, a ordonat „purificarea prin sânge” a organizației, serie de asasinate cunoscută sub numele de Noaptea cuțitelor lungi. După acest eveniment, organizația a jucat un rol politic minor, scrie ro.wikipedia.org

Critici la adresa lui Orban: „S-a dus să-și facă campanie electorală”

CTP spune că, potrivit regulamentului, ședința comună a Parlamentului trebuie prezidată de Ludovic Orban, dar „„acesta s-a dus să-şi facă campanie electorală în teritoriu şi l-a delegat, ca înlocuitor, pe dl Florin Roman. Care avea deci toată îndreptăţirea să conducă şedinţa.” „Dar, şi dacă n-ar fi avut-o, poziţia sa trebuia lămurită prin discuţie, prin argumente, eventual prin vot de către parlamentarii prezenţi. Nu prin intervenţia SturmAbteilung, detaşamentele de asalt ale AUR. Cu acest prilej, factura fascistoidă a acestei formaţiuni, care soluţionează situaţiile politice prin violenţă fizică, a fost limpede lacrimă. Nu pot decât să vă rog să vă gândiţi ce s-ar petrece într-o Românie guvernată de AUR. Împreună cu USR Plus.”, a mai scris CTP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere