Răspunsul PSD pentru Klaus Iohannis: „Noi dorim patru dezbateri, la patru televiziuni”

Publicat: 06 11. 2014, 19:30
Actualizat: 06 11. 2014, 20:49

Coordonatorul campaniei prezidențiale din partea PSD, Liviu Dragnea, a negat orice interes din partea candidatului Victor Ponta să participe la o dezbatere televizată cu Klaus Iohannis, care să fie organizată într-o universitate, așa cum a propus prezidențiabilul ACL.

„În continuare noi dorim patru dezbateri. Domnul Iohannis are probleme cu spațiile, merge după regulile Feng Shui? Un studio de televiziune nu e bun, nu prea înțelegem lucrurile acestea”, a fost poziția exprimată de Dragnea.

El a încercată să explica jurnaliștilor că „patru dezbateri reprezintă un număr de patru ori mai mare decât o singură dezbatere”. Dragnea nu a putut să explice de ce dezbaterile trebuie să aibă loc în studioul unei televiziuni și nu se organizează dezbateri la care să fie invitată toată mass-media.

„Pe noi ne interesează să fie un vot rational pentru aceste alegeri nu un vot emotional. Pentru noi e clar, Iohannis fuge de dezbateri”, a fost concluzia trasă de Dragnea, care s-a arătat extreme de deranjat de întrebările jurnaliștilor pe această temă.

PSD a propus ca Victor Ponta și Klaus Iohannis să se întâlnească față în față în studioul a patru televiziuni: Realitatea TV, B1, RTV și Antena3. Potrivit propunerii avansată de Ponta, ultima dezbatere ar fi trebuit să aibă loc joia viitoare în studioul Antena3.