REFERENDUM 2012. Andrei Marga a votat „cu sentimentul datoriei”

Publicat: 29 07. 2012, 20:13
Actualizat: 26 06. 2013, 20:28

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, și-a exercitat, duminică, dreptul de vot, declarând că a venit „cu sentimentul unei datorii pe care orice cetățean trebuie să o trăiască, datoria de a-și spune părerea în treburile obștești”.

„Am venit mai întâi cu sentimentul unei datorii pe care orice cetățean trebuie să o trăiască, datoria de a-și spune părerea în treburile obștești. Am venit apoi cu preocuparea de a pune umărul la o schimbare în bine în România și, în al treilea rând, am venit cu gândul că acuma este ora schimbării și fiecare cetățean ar trebui să își spună foarte franc părerea”, a spus Marga.

El și-a exprimat speranța ca referendumul să fie validat și ca apoi România „să fie din nou pusă în mișcare, iar românii să o ducă mai bine”.

Întrebat ce părere are în legătură cu îndemnul PDL și al lui Traian Băsescu către cetățeni de a boicota referendumul, Andrei Marga a spus că acest lucru nu este uzual, adăugând că nu este în tradiția europeană să se proclame boicotarea alegerilor.

„Nu este uzual, nu este în tradiția europeană să se proclame boicotara alegerilor, mai ales în condițiile de la noi, care sunt condițiile de pretutindeni, prin urmare boicotul nu este o soluție democratică; dimpotrivă: este una antidemocratică”, a încheiat Marga.