Regele Mihai a primit Emblema de Onoare a Armatei din partea lui Corneliu Dobrițoiu

Publicat: 24 10. 2012, 16:09
Actualizat: 06 07. 2016, 19:18

Regele Mihai a primit, miercuri, din partea ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, Emblema de Onoare a Armatei României, în semn de apreciere pentru activitatea regelui în slujba statului, festivitatea având loc la Palatul Elisabeta.

La eveniment au luat parte președintele Senatului, Crin Antonescu, ministrul Culturii, Puiu Hașotti, ministrul Administrației, Radu Stroe, senatorul PNL, Cristian David, dar și șeful statului major general, Ștefan Dănilă.

De asemenea, au luat parte reuniune principesa Margareta, principele Radu și prințul Nicolae.

„Am avut onoarea să decorăm «Capul Oștirii», așa era denumit în Constituția de la 1923, este ultimul președinte supraviețuitor al celui de-al Doilea Război Mondial și este mareșal în viață al oștirii române”, a susținut Dobrițoiu.

El a precizat că regele Mihai este un „om aplecat spre tradiții, spre valori și are o sensibilitate extrem de mare față de însemnele militare și însemnele sunt purtătoare de valori și tradiții”.

De asemenea, președintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat că este „fericit că a trăit și ziua în care Armata română l-a celebrat așa cum se cuvine pe capul său”.

Acesta a mai susținut că a avut „privilegiu de a avea istoria vie, încarnată încă în persoana ultimului suveran al României, în persoana ultimului suveran și șef de stat din epopeea celui de-Al doilea Război Mondial”.

Antonescu a precizat că rămâne un adept al monarhiei, însă a apreciat că nu știe în ce măsură acest lucru mai este posibil în prezent.

„O monarhie constituțională este categoric forma cea mai convenabilă de guvernământ pentru o țară ca România, nu știu dacă va fi posibil acest lucru”, a explicat liderul PNL.