Rezultatele de la locale le-au fost fatale: șase lideri PSD au demisionat

Publicat: 30 06. 2016, 18:17
Actualizat: 01 07. 2016, 07:52

Șase președinți de organizații județene PSD și-au înaintat joi demisiile în cadrul CexN, de la Târgoviște: Ovidiu Portariuc de la Botoșani, Cătălin Nechifor de la Suceava, Remus Lăpușan de la Cluj, Ioan Dîrzu de la Alba, Mihai Mohaci de la Brașov și Ocatvian Petric de la Satu Mare.

„Unii dintre colegi și-au asumat un rezultat prost. La Botoșani, domnul Portariuc, care era președinte interimar, și-a asumat înfrângerea de la municipiu, chiar dacă a câștigat județul cu un scor bun și CExN a desemnat-o președinte pe doamna Doina Fedorovici. Domnul Cătălin Nechifor a avut și o problemă de sănătate în campanie și cu toate astea și-a asumat înfrângerea de la Suceava și Comitetul Executiv l-a desemnat pe Ioan Stan președinte interimar. La Cluj, Remus Lăpușan și-a asumat înfrângerea la municipiul Cluj cu toate că județul a obținut un rezultat bun și CExN l-a desemnat pe un tânăr președinte interimar, Horia Nasra”, a anunțat Liviu Dragnea la finalul CexN de la Târgoviște.

„La Alba, domnul președinte Dârzu și-a asumat responsabilitatea, a rămas ca în zilele următoare să găsim o soluție, am luat mandat de la Comitetul Executiv, iar la Brașov, domnul președinte Mohaci, tot interimar și-a asumat înfrângerea, a fost numit interimar un tânăr – Marius Dunca. La Satu Mare vor urma alegeri în conferință județeană”, a mai adăugat Dragnea.