Robert Negoiță va candida la alegerile locale din partea unui partid nou înființat: „București 2020 este aproape de nevoile orașului. Nu trebuie să mai stăm după decizia unor partide naționale”

Robert Negoiță va candida la alegerile locale din partea unui partid nou înființat: „București 2020 este aproape de nevoile orașului. Nu trebuie să mai stăm după decizia unor partide naționale”
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă că a acceptat invitația de a se alătura unui nou proiect politic
Publicat: 16/07/2020, 13:09

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a alăturat partidului București 2020, formațiune politică înființată anul acesta. După ce a anunțat că nu va mai candida la alegerile locale din partea PSD, întrucât nu se mai regăsește alături de social-democrați, Negoiță a acceptat invitația de a fi președintele unui partid local. 

După ce a anunțat că renunță la PSD, partidul alături de care a fost vreme de 20 de ani, Negoiță a anunțat că a decis să se alăture unei formațiuni politice cu perspective exclusiv locale.

Negoiță și-a justificat intrarea în acest partid menționând că a dorit să le ofere bucureștenilor o schimbare de paradigmă politică.

„Pentru toți cei care au urmărit în ultimii ani declarațiile mele publice, anunțul de astăzi nu este o surpriză. Spun de suficient timp că nu mă mai regasesc în PSD, că locul meu nu mai poate fi într-o formațiune politică a cărei reformare rămâne un deziderat perpetuu. De asemenea, în ciuda interesului manifestat de aproape toate formațiunile politice din acest moment, am considerat că este momentul acum să propun locuitorilor Capitalei o schimbare de paradigmă politică. Adică un partid local, cu ambiții exclusiv locale, aproape de nevoile orașului, pornit de la zero, ca o mașină nouă ce-i așteaptă pe toți să-și ia inima în dinți și să se urce la volan pentru a putea schimba în bine orașul în care trăiesc”, a declarat Negoiță, președinte PB2020.

Robert Negoiță: Vreau să-i invit pe bucureșteni să ne luăm soarta în propiile mâini

Negoiță a anunțat în cadrul conferinței de presă susținută cu ocazia preluării mandatului de președinte al partidului București 2020 că obiectivul următor al formațiunii este să aibă candidați la alegerile locale din această toamnă, la nivelul întregii Capitale.

„Vreau să-i invit pe bucureșteni să ne luăm soarta în propiile mâini. Vreau să invit miile de cetățeni ai Sectorului 3 cu care am discutat în ultimi ani pe stradă, în parcuri sau în biroul meu, să avem curajul să ne implicăm, să ne unim eforturile și vocea noastră să o transpunem și în acțiune politică locală. Acțiune concretă, acțiune care să se materializeze în „Politica. Altfel!” Adică 99 % munca, 1 % politică la nivel local”, a declarat primarul Sectorului 3.

Primarul Sectorului 3 spune că un partid local ar fi mult mai avantajos pentru București decât un partid național.

Negoiță: Nu trebuie să mai stăm după decizia unor partide naționale

„Eu stiu cum funcționează partidele mari. Deciziile politice importante, chiar și pentru un oraș ca Bucureștiul sunt luate în cadrul unor foruri de conducere naționale, populate cu diferiți oameni care nu au nicio treabă cu casa noastră. Care nu stau aici, nu se lovesc de problemele noastre, sunt doar în vizită. Stiți cum e? Ca atunci când stai la hotel. Grija ta nu este aceeași ca și cum ar fi propria casa. Te cazezi, îți faci treaba, ai plecat. Nu ai aceeași preocupare pentru probleme. Nu trebuie să mai stăm după decizia unor partide naționale, nu trebuie să mai așteptăm ca cei care conduc aceste partide, mulți de prin alte orașe, cu alte agende, să-și facă timp să se uite către nevoile noastre și să decidă la nivel politic, de la Bacău, Vrancea, Argeș, Giurgiu, Teleorman, ce merităm sau nu…” , a declarat noul președinte al partidului București 2020.

Negoiță a făcut o retrospectivă a celor opt ani în care a fost primar al Sectorului 3, amintind câteva dintre proiectele de care s-a ocupat.

Robert Negoiță: Să lăsăm emoția și telenovela la o parte. A sosit vremea să conteze faptele

„Cred că a sosit vremea, ca și în politica românească să conteze faptele. Să lăsăm emoția și telenovela la o parte, să renunțăm la încercările de manipulare sentimentală menite doar să acopere lipsa unor rezultate palpabile atunci când sosește momentul bilanțului. Bucureștenii nu trebuie să ma creadă pe cuvânt. Exact ce vă spuneam, trebuie să vorbească faptele. După opt ani de mandat de primar la Sectorul 3, pot să trag linie și să vă spun: peste 2.200 de proiecte finalizate. Adică un proiect finalizat în fiecare zi lucrătoare de mandat. Atenție, proiecte importante, nu simple plantări de copaci. Vorbim despre peste 1.400 de blocuri anvelopate exclusiv pe fonduri europene, peste 300 de părculețe și locuri de joacă reabilitate, poduri, parcare subterană, reamenajarea totală a unor bulevarde emblematice ale sectorului, peste 100 de unități de învățământ reabilitate complet, parcuri reabilitate, parc nou etc. Toate aceste proiecte există, au schimbat fața Sectorului 3”, a declarat Negoiță în cadrul conferinței de presă.

Negoiță a îndemnat alegătorii să susțină noul partid al cărui președinte a devenit.

„Acesta este motivul pentru care vă invit alături de București 2020, să ne luăm soarta în propriile mâini, să muncim și să reușim ca peste patru ani să putem vorbi de un bilanț de două proiecte pe zi, nu doar la nivelul unui sector, ci la nivelul întregului București. Se poate! Stă în puterea noastră să reușim!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Alertă pentru proprietari. Câinele îți poate aduce probleme. Ce spune legea
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Președintele Franței a spus că „există un plan B și C” pentru Jocurile Olimpice