Săftoiu revine în PDL: Băsescu s-ar fi legat de zidurile Cotrocenilor dacă Iliescu făcea o Mișcare Populară cu consilierii săi

Publicat: 08 04. 2013, 16:26
Actualizat: 08 04. 2013, 16:26

La revenirea în PDL în poziția de purtător de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu a dat prima replică Mișcării Populare inițiate de consilierii președintelui Traian Băsescu.

„M-am întrebat ce ar fi făcut Traian Băsescu dacă în 2000-2004 Ion Iliescu ar fi făcut o Mișcare Populară la Cotroceni cu toți consilierii săi. Iar răspunsul a fost: s-ar fi legat de zidurile Cotrocenilor”, a comentat fosta colabotatoare a președintelui până în  2007.

Umăr la umăr cu Săftoiu, după demisia acesteia din PNL anul trecut și revenirea în PDL, Vasile Blaga a pus și el o etichetă noii fundații de centru-dreapta. „E o construcție, hai să fim serioși, făcută le nervi”, susține Blaga, criticând mesajul de delimitare a fondatorilor de PDL, în condițiile în care trei dintre aceștia sunt ex-miniștri ai democrat-liberalilor.

„Mișcare Populară e o fundație. Nici nu i-aș fi pomenit numele, dacă nu mă întrebați, că nu mă interesează. Nu și-a găsit să critice USL-ul, critica PDL-ul. Păi, pe scenă erau trei miniștri propuși de PDL care acum sunt consilieri: domnul Funeriu, domnul Lăzăroiu, domnul Drăgoi”, a spus liderul PDL.

Întoarcerea Adrianei Săftoiu în PDL și promovarea acesteia ca nouă voce a partidului a fost contestată în noua conducere democrat-liberală doar de Roberta Anastase, unul dintre puținii susținători ai moțiunii Udrea ajunși în Biroul Permanent după alegerea lui Blaga. Public, Săftoiu a găsit o justificare votului lui Anastase în relația pe care fosta deputată PNL și fosta președintă a Camerei Deputaților au avut-o în legislatura trecută. „Roberta Anastase s-a confruntat cu o atitudine destul de critică din partea mea, îi înțeleg votul”, a spus Săftoiu.

A murit MARGARET THATCHER. „Doamna de Fier” avea 87 de ani