„Soluția de avarie” a PSD dacă Iohannis îi refuză nominalizarea unui nou premier. „Au discutat juriștii noștri înainte”

Publicat: 16 01. 2018, 08:48
Actualizat: 16 01. 2018, 09:00

„Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluția de avarie. Se poate ajunge și la suspendarea președintelui”, a spus Lia Olguța Vasilescu luni seara, la TVR. 

Vasilescu a adăugat că propunerea nu a fost discutată oficial cu membrii PSD până acum, însă juriștii partidului au evaluat înaintea această variantă. 

Pentru liberali, Vasilescu a avut un mesaj scurt: să mai aștepte până la viitoarele alegeri dacă vor să ajungă să guverneze. „Eu știu că domnul Orban își dorește să fie premier, dar trebuie să mai aștepte să câștige alegerile”, a spus ministrul Muncii. 

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, răspunzând la o întrebare legată de posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să nu mai numească un premier PSD, că probabil președintele nu este fericit de situația actuală, dar crede că va respecta majoritatea parlamentară.

„Președintele Klaus Iohannis nu este fericit probabil de situația în care am ajuns. Cred că președintele va respecta însă Constituția și majoritatea parlamentară”, a declarat Liviu Dragnea, după ședința CEx care a decis retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Liderul PSD a declarat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și va avea marți o întâlnire cu acesta.

Întrebat dacă PSD este pregătit pentru alegeri anticipate, Dragnea a declarat: „noi suntem de pregătiți de alegeri oricând dar nu cred că se gândește președintele la asta”.