SURSE: Klaus Iohannis pune „tunurile” pe liberali. Ce le-a transmis șeful statului liderilor din PNL

Publicat: 21 12. 2020, 10:20
SURSE: Klaus Iohannis pune „tunurile” pe liberali. Ce le-a transmis șeful statului liderilor din PNL Sursă Foto: Mediafax Foto, Andreea Alexandru

Coaliția de dreapta pentru guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a încheiat duminică o nouă zi de negocieri în care a fost discutată structura Guvernului și autorităților din subordine. Surse politice au declarat pentru GÂNDUL.RO că peședintele Klaus Iohannis le-a transmis, duminică, liberalilor că noul Guvern trebuie să fie definitivat „cât mai repede”.

Orban: „Dacă există bunăvoință”

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat înainte de începerea unei noi runde de negocieri cu USR-PLUS şi UDMR că prioritară este constituirea Camerelor Parlamentului și că, „dacă există bunăvoință”, este posibil ca noul Guvern să depună jurământul săptămâna viitoare.

După ce au căzut de acord să îl susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR continuă și duminică negocierile. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, înainte de începerea unei noi runde de negocieri cu USR PLUS şi UDMR, că liberalii își vor desemna miniștrii din Guvernul Cîțu după terminarea negocierilor pe programul de guvernare.

„Puciul” din PNL, înnăbușit de Klaus Iohannis!

Surse din cadrul PNL au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a convocat sâmbătă, 19 decembrie, Biroul Permanent Național pentru a-l trage la răspundere pe Ludovic Orban. Aceleași surse spun că președintele Klaus Iohannis l-a sunat direct pe „pucist” și astfel s-a anulat BPN-ul.

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, este cel care a convocat BPN-ul.

Sursele citate precizează că președintele Klaus Iohannis l-a sunat pe Sighiartău pentru a anula BPN-ul, care avea ca scop înlăturarea lui Ludovic Orban.

Mai mult, fostul premier, actual președinte al PNL, l-a sunat la rândul său pe Robert Sighiartău, pentru a-l întreba de ce a înaintat un asemenea demers.

Aceleasi surse susțin că Ludovic Orban ar pregăti, nici mai mult nici mai puțin, decât „pedepsirea” puciștilor din PNL.