Tăriceanu, acuzații grave la adresa lui Iohannis: Președintele a făcut o prezentare care să inducă o percepție greșită

Publicat: 09 05. 2018, 19:45
Actualizat: 10 05. 2018, 10:17

„Se bazează pe date reale, dar prezentarea lor a indus percepția negativă asupra economiei, când realitatee este alta. Datele referitoare atât la venituri cât și la cheltuieli arată că indicatorii macroeconomici sunt păstrați, respectați, economia evoluează bine, performantele sunt net în creștere”, a declarat miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

Președintele Klaus Iohannis a atacat luni programul PSD, spunând că acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reușește să urmeze nici măcar propriul program, ajungând să amaneteze viitorul țării.

„S-au publicat astăzi datele care arată execuția bugetară din primul trimestru al 2018, date publicate cu întârziere. Mă voi referi la aceste date care arată execuția finanțelor publice. (…) Progrmaul de guvernare PSD s-a aflat de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus românilor scăderea taxelor și impozitelor, pe de altă parte au propus o creștere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru școli, au spus ei. Pentru economiști, dar și pentru cei interesați această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD”, a declarat președintele Klaus Iohannis.