Traian Băsescu, despre un ministru PSD: „Este unul dintre clovnii profesioniști ai Guvernului”

Publicat: 16 04. 2018, 12:23

„E unul din clovnii profesioniști ai Guvernului. Vorbesc de Daea cu oaia, care acum e cu viermii de mătase”, a spus Băsescu, la RTV.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este cunoscut pentru declarațiile sale mai puțin obișnuite, precum cele legate de oaie. „Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiție. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare și pentru orice loc. Uitați-vă dumneavoastră astăzi în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Frunza o are toată lumea, dar oile ca în România nu. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, a declarat Daea, în septembrie 2017, în timp ce se afla la Festivalul Vinului de la Valea Călugărească.

La acea vreme, ministrul a fost ironizat chiar de premierul Mihai Tudose, în timpul unei ședințe de Guvern. „Pe ordinea de zi de astăzi avem un punct al d-lui ministru Daea, care, după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână. Nu era… nu, nu mai luați cuvântul, lăsați. Încheiem cu oaia. Înțeleg că dacă am terminat și cu lâna e gata, da?”, i-a spus premierul ministrului Agriculturii.