Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei: „Sper că sunt îndeplinite toate condițiile”

Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei: „Sper că sunt îndeplinite toate condițiile”
Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei: „Sper că sunt îndeplinite toate condițiile” / Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul
Publicat: 16/08/2020, 13:08
Actualizat: 16/08/2020, 13:43

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a anunțat astăzi, la Biroul Electoral Municipal, că și-a depus candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei.

„Mi-am depus candidatura. Sper că sunt îndeplinite toate condițiile. Voi face peste 30% în opțiunile de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient, dar voi face peste 30%”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre cea mai mare problemă din București: „fondul problemei  este poluarea. Dar acest lucru se va rezolva odată cu începerea mandatului”. Una dintre soluții este, din punctul lui de vedere, diminuarea pierderilor de energie.

„Am modernizat și automatizat cele 756 de puncte termice și de atunci s-a știut că RADET va intra in faliment. Toată lumea a știut lucrul astă, nu s-a făcut nimic”, a mai spus acesta.

Traian Băsescu candidează din partea Partidului Mişcarea Populară.

Pe lângă Băsescu își mai depun candidatura la Biroul Electoral Central și Gabriela Firea, Nicușor Dan.

Sondaj Sociopol: Gabriela Firea conduce detașat în lupta pentru Capitală

Potrivit unui sondaj Sociopol, Gabriela Firea conduce detașat în intenția de vot, devansându-l pe candidatul dreptei Nicușor Dan, iar Traian Băsescu are 15% intenție de vot.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru funcția de primar general al Capitalei, lucrurile ar arăta astfel:

Gabriela Firea – 41%

Nicușor Dan – 34%

Traian Băsescu 15%

Călin Popescu Tăriceanu – 5%

În cazul partidelor, în lupta pentru votul la Consiliul General al Municipiului București, PSD este fruntaș cu 29%, iar PNL cu 28%.

PSD – 29%

PNL – 28%

USR-PLUS – 21%

Pro Romania – 7%

PMP – 6%

ALDE – 4%

Sondajul a fost realizat în perioada 3-12 august pe un eșantion reprezentativ de 1805 de persoane prin metoda CATI cu o marjă de eroare de 2,4% la un nivel de încredere de 95%.

Tot studiul poate fi consultat AICI.

Nicușor Dan: „Îi invit pe alegătorii PMP să voteze pentru a scăpa de administrația PSD din București și votul ăsta înseamnă un vot pentru mine”

De asemenea, candidatul dreptei a mai spus că el a fost de la început adeptul unei alianțe cu PMP.

„Lucrul care contează este că avem un bloc al partidelor de dreapta PNL – USR – PLUS, care cum am spus se duce către 55%, avem pe de altă parte PSD-ul, care este undeva la 30% și asta este bătălia care contează.

PSD-ul, din fericire pentru noi, nu a reușit să facă o alianță cu aliații săi tradiționali – ALDE și Pro România, pentru că în București este un partid toxic, asta este explicația mea.

Lupta o să se dea între anti-PSD – reprezentată de această alianță – și PSD. În rest, fiecare candidează pentru diferite scopuri. E foarte legitim ca PMP-ul să aibă un candidat.

Eu am fost un adept al alianței împreună cu PMP. Adică în loc să fie trei partide, să fie patru. Nu s-a întâmplat, nu cred că e cineva de vină, nici PMP-ul, nici PNL-ul, nici USR-PLUS. Așa s-a întâmplat, la negocieri nu a fost invitat PMP-ul. Acestea fiind spuse, PMP-ul e obligat să candideze ca să-și ridice lista de consiliu general.

În schimb, votanții PMP-ului, așa cum spun toate sondajele, sunt votanți de dreapta, care s-au săturat de această administrație PSD din București și sunt convins că vor da un vot util pentru Primaria Capitalei, lupta dându-se între mine și Gabriela Firea.

Îi invit pe alegătorii PMP să voteze pentru a scăpa de administrația PSD din București și votul ăsta înseamnă un vot pentru mine.

Traian Băsescu are o candidatură legitimă din partea partidului domniei sale, Partidul Mișcarea Populară, alegătorii însă, fără îndoială, simpatizanții PMP care fără îndoială vor vota lista de consilieri a partidului și sper eu că vor avea, și îi invit să aibă un vot util în lupta cu administrația PSD”, a spus Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase