USL face luni comisia pentru anchetarea creditului lui Băsescu. Ponta: „Când ai salariu de președinte, dar peste noapte devii moșier, cred că ai și o problemă politică”

Publicat: 28 11. 2013, 22:55
Actualizat: 19 03. 2015, 08:36

Comisia specială mixtă pentru anchetarea creditului de la CEC și a terenurilor cumpărate de Ioana Băsescu se va înființa luni. „Probabil că luni se depune proiectul de hotărâre pentru înființarea comisiei. Am văzut că până la urmă și colegii liberali o susțin. Există majoritatea politică pentru a se înființa comisia”, este convins premierul Victor Ponta, în opinia căruia peședintele Traian Băsescu are „nu doar o problemă juridică, ci și una politică”.

Dincolo de comisia parlamentară, prim-ministrul și-a anunțat susținerea pentru controlul BNR la CEC. „Domnul Chițoiu știu că a și cerut un control la BNR. Voi susține toate concluziile la care va ajunge ministrul de Finanțe legate de managementul băncii”, a spus el.

Pe lângă suspiciunile deja enunțate până acum de USL – acordarea prin excepție a unui credit peste valoarea obișnută și intervenția lui Băsescu pe lângă ministrul Finanțelor pentru menținerea lui Radu Ghețea la conducerea CEC -, Ponta susține că „apar foarte multe lucruri legate de modul cum s-a retrocedat acel teren”.

„Când ai salariu de președinte, dar peste noapte devii moșier, cred că problema politică e cel puțin la fel de gravă cu problema juridică. E vorba de stațiunea de la Fundulea. A fost împărțită harcea-parcea și fix s-au strâns 300 de hectare. Eu știu că e un dosar penal la DNA de 4-5 ani despre modul cum au fost retrocedate terenurile. Cine era șef la Fundulea? Domnul fost ministru Fuia, apropiat de domnul Băsescu”, a acuzat voalat premierul într-un interviu la Antena 3.

Ponta a ironizat și intențiile similare ale Elenei Udrea. „Am auzit-o zicând că eu din când în când mai cumpăr câte un teren. Doamnă, n-a fost vorba de o poșetă sau de pantofi. Poate că are bani de prisos, e-n regulă, Parcă o văd pe doamna Udrea dând la sapă sau la coasă. N-ar fi rău, dar…”, s-a declarat amuzat premierul.