Vasile Dîncu s-a ”propus” premier în presa americană: ”Aș fi deschis”

Publicat: 14 10. 2016, 15:02
Actualizat: 15 10. 2016, 08:37

„Există o posibilitate de a accepta în continuare să lucrez în guvern, dar nu fără anumite condiții. Trebuie să existe o forță politică puternică în spatele guvernului care să fie angajată în sensul schimbării rapide a României. O propunere de reconstrucție (a țării – n.red.) susținută de un program pentru dezvoltare”, a declarat Vasile Dîncu într-un interviu acordat agenției Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, Vasile Dîncu ar fi semnalat voința de a deveni prim-ministru, precizând că ar fi deschis asumării funcției dacă, după alegeri, se va putea baza pe o majoritate stabilă în Parlament și pe susținerea președintelui Klaus Iohannis pentru a iniția implementarea unui plan în sensul dezvoltării infrastructurii, sistemului medical și a celui educațional. 

Pe de altă parte, vicepremierul a precizat că, în prag de alegeri, partidele au tentația pomenilor electorale. „Vin presiuni populiste din direcția parlamentului ai căror membri au aprobat creșteri de pensii, de salarii. Am rezistat până acum”, a spus Dîncu.