Vicepremierul Dâncu, după câteva săptămâni de guvernare: Statul este mai degrabă obez, iar administrația, îmbătrânită, imobilă, inerțială

Publicat: 05 12. 2015, 18:26
Actualizat: 07 12. 2015, 20:21

Vicepremierul a făcut aceste afirmații în contextul în care prezenta un sondaj de opinie referitor la încrederea cetățenilor în instituțiile statului și la gradul de mulțumire față de modul în care acestea funcționează.

„Atragerea tinerilor în administrație este un criteriu important. 22%, pozitiv, 74%, negativ, este cea mai negativă apreciere din partea publicului privind administrația noastră, o administrație care este mai degrabă îmbătrânită, fără mobilitate, inerțială și un stat mai degrabă obez”, a spus Dâncu.

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut o afirmație similară în mai 2010, în momentul în care a anunțat reducerea salariilor și majorarea TVA, efecte ale crizei economice.

„Cel care nu a reacționat corect la criză este statul, care nu și-a diminuat consistent cheltuielile. Și, ca să fiu plastic – este o imagine care îmi vine în minte acum: statul arată așa, ca un om foarte gras care s-a cățărat în spatele unuia foarte slab și subțirel, care este economia românească”, spunea atunci Băsescu.