Victor Ponta: „Ne jertfim” pentru binele țării. „Noi nu vrem salarii, noi vrem doar să lucrăm”

Publicat: 21 04. 2015, 14:15
Actualizat: 21 04. 2015, 16:08

El a arătat că s-a reușit creșterea veniturilor persoanelor care își desfășoară activitatea la nivel guvernamental în zona fondurilor europene cu scopul ca funcționarii să nu mai fie tentați să plece în mediul privat sau să facă acte de corupție.

„Dacă lucrezi în autorități de management, organisme intermediare, și câștigi 300 – 400 de euro și poți să te duci consultant în partea privată și să câștigi 3-4.000 de euro, evident este că ori avem o plecare a tuturor celor care sunt competenți, ori avem corupție”, a spus Ponta.

În opinia sa, cei care lucrează în această zonă guvernamentală au venituri „dacă nu suficiente”, oricum mult mai mari decât prim-ministrul sau miniștrii.

„De exemplu, domnul ministru Nica, dacă ar fi șef de autoritate de management, ar câștiga mult mai mult decât ministrul, cel puțin dublu”, a explicat Ponta.

Prezent alături de premier, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a replicat: „De trei ori!”.

„Dar domnia sa, dorind să lucreze pentru binele țării și jertfindu-se, ca toți cei de față, pentru binele public, noi nu vrem salarii, noi vrem doar să lucrăm”, a adăugat premierul.