Victor Ponta va conduce un nou partid. Ce se va întâmpla la alegerile prezidențiale de anul viitor

Publicat: 15 05. 2018, 08:33

Într-o emisiune la Realitatea TV, el și-a manifestat satisfacția publică față de decizia de achitare dată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul „Rovinari-Turceni”, în care fusese acuzat de fapte de corupție, susținând că aceasta îi permite să se concentreze la viitor.

„Da, voi fi liderul acestei formațiuni politice (n.r. – Pro România). În 2019 nu voi candida. M-am grăbit în 2014 și nu vreau să fac aceeași greșeală de două ori. Voi susține pe altcineva”, a afirmat Ponta.

El recunoaște că în ziua în care s-a pronunțat sentința în dosarul său a avut emoții și că această decizie a contat enorm pentru viața sa și a familiei sale.

„Nu am fost achitat pe o modificare de lege făcută acum sau pe decizia Curții Constituționale. Eu nu am legătură cu decizia pe abuz în serviciu. Decizia a fost dată în unanimitate de cele trei judecătoare de la Înalta Curte. Absolut toți, și prieteni, și dușmani, care s-au uitat pe acele acuzații au înțeles că au fost niște acuzații formulate greșit despre lucruri care nu se susțin, dar am trecut de cei trei ani de deșert. Am văzut ce dușmani am, am învățat și acum cred că pot să continui partea de activitate publică prin niște lecții pe care le-am învățat în acești ani. Frustrarea este cu atât mai mare când știi că ești acuzat pe nedrept”, a adăugat Victor Ponta.