VIDEO | Dan Nica cere în P.E. ca transportatorii români să fie compensați / „Au pierderi financiare uriașe, sunt umiliți”

Publicat: 17 01. 2024, 11:39
Actualizat: 17 01. 2024, 11:40

This browser does not support the video element.

Liderul delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a prezentat în plen situația transportatorilor români care înregistrează mari pierderi. Europarlamentarul român a cerut să fie găsite fondurile necesare pentru compensarea transportatorilor din țara noastră, care înregistrează „pierderi uriașe”.

Nica a transmis în plenul Parlamentului European că transportatorii români „sunt umiliți”, din cauza deciziei nejustificate a cancelarului austriac de a se opune intrării noastre în Schengen, pe cale terestră.

Astăzi, în România, zeci de mii de transportatori sunt în stradă și protestează pentru că vor în piața unică europeană. Austria a decis, cancelarul Nehammer, că România nu trebuie să intre în spațiul Schengen nejustificat, fără niciun fel de motivație. Dar, astăzi, mii de firme de transport din România, zeci de mii de transportatori au pierderi financiare uriașe, sunt umiliți pentru că trebuie să piardă ore și zile la punctele de trecere a frontierei.

Europarlamentarul a cerut mai-marilor instituțiilor europene să facă din situația aceasta o prioritate. Și cere ca transportatorii să fie compensați, pentru că „nu au greșit cu nimic”.

Trebuie să puneți această prioritate și dumneavoastră, domnule vicepreședinte Šefčovič, pentru că această situație este absolut intolerabilă și trebuie găsite acele fonduri care să fie puse la dispoziție imediat. Și firmele de transport și transportatorii să fie compensați. Aceștia nu au făcut nimic greșit și merită ca să fie compensați pentru fi pierderile financiare uriașe și pentru umilințele la care sunt supuși (…) și doar pentru faptul că vor să fie piața unică europeană, o obligație a noastră, a tuturor.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Cine e LIDERUL „răsculaților” de la Afumați. Boier moldovean la congresul PSD și călăreț la iUmor: „Mă frământă talentul!”

Ziua 8. Protestele fermierilor și transportatorilor continuă în țară / Florin Barbu: „Cei de la Afumați nu mai sunt fermieri, ci instigatori”