VIDEO | Joe Biden, nesigur de candidatura sa dacă Trump nu va candida/ Trump: Eu personal nu cred că el reușește fizic

Publicat: 06/12/2023, 14:18
Actualizat: 06/12/2023, 18:48

Președintele american Joe Biden a declarat marți că „nu este sigur” că va candida pentru un nou mandat la Casa Albă, asta în eventualitatea în care fostul președinte Donald Trump nu va candida. Biden a făcut aceste comentarii în timpul unei strângeri de fonduri la Boston. 

Joe Biden a declarat marți seară, la o întâlnire de strângere de fonduri pentru partidul Democrat că „dacă Trump nu ar fi candidat la președinția SUA, atunci „nu este sigur că ar candida”. Biden a percizat că în condițiile unei candidaturi a lui Trump din partea Republicanilor, atunci nu îl va putea lăsa să câștige.

Reporter: „Ați candida pentru președinte dacă Trump nu ar candida? Biden: Ma aștept. Dar uite, el candidează și eu trebuie doar să alerg. Reporter: Ați renunța dacă Trump ar renunța? Biden: Nu, nu acum!, a spus Biden la o donație din Boston.

Momentul când Biden s-a dat jos din avion ținând mâna la cap pentru a se feri de lumina reflectoarelor, a stârnit zâmbetul jurnaliștilor prezenți la întâlnire, dar și internauților. Imediat pe Twitter au apărut meme-uri cu Biden.

Un oficial al campaniei lui Biden a declarat pentru CBS News că consilierii președintelui au văzut declarația sa ca pe o continuare a acelorași discursuri pe care le-au subliniat în ultimele săptămâni, respectiv ideea că miza alegerilor este una reală și că democrația însăși este în joc, având în vedere declarațiile controversate, dar și acuzațiile aduse la adresa ale fostului președinte american, din ultima perioadă.

Totuși, unele sondaje arată că Trump îl devansează pe actualul președinte, asta deși alegerile sunt la aproape un an distanță. Un sondaj realizat de CBS News în noiembrie a arătat că Trump l-a învins pe Joe Biden cu trei puncte. De asemenea, sondajul relevă că alegătorii cred că le-ar fi mai bine din punct de vedere financiar sub Trump.

Donald Trump iese la atac

Într-o emisiune la televiziunea favorită a lui Trump, Fox News, moderată de Sean Hannity, fostul președinte al SUA a continuat ironiile la adresa lui Joe Biden. Întrebat dacă crede că Biden va fi candidatul pe care îl va avea de înfruntat în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump a răspuns categoric că, în opinia sa, „nu crede că va reuși”.

Eu, personal, nu cred că va reuși. Bine, nu am spus asta, o păstrez pentru această emisiune. Niciodată nu am crezut că va reuși. Cred că e într-o formă fizică proastă. Îți amintești când a spus: „Aș vrea să-l duc în spatele grajdului”? Dacă m-ar duce în spatele hambarului și aș face așa, cred că ar cădea, a spus Trump.

Donald Trump a plusat și a mers mai departe, spunând că nu crede că Joe Biden „va reuși fizic să candideze”, amintind de momentul în care Biden nu putea să ridice un scaun la plajă.

„Eu personal nu cred că el reușește fizic. L-am urmărit la plajă, nu era în stare să ridice un scaun de plajă, care este destinat copiilor, el putea să le ridice așa. Iar din punct de vedere mental aș spune că este la fel de rău, poate chiar mai rău. Dar nu știu”, a adăugat Trump.

Tot la Fox News, Trump declara marți că nu va fi dictator „cu excepția primei zile”, în cazul în care revine la Biroul Oval.

Joe Biden a împlinit luna trecută 81 de ani, fiind cea mai în vârstă persoană care a ocupat vreodată funcția de președinte al SUA. Dacă va fi reales în funcția de președinte, Biden va avea 86 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat.

De cealaltă parte, nici Trump nu este prea tânăr. În vârstă de 77 de ani, fostul președinte ar fi cotat cu prima șansă de către Republicani, pentru a fi nominalizat în cursa pentru Casa Albă. Principalul contracandidat din interiorul Republicanilor este guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

CITIȚI ȘI:

VIDEO UPDATE | Florin Cîțu, la DNA / Fostul premier este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu

O biserică din Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei/ Protopop: „Dreptate istorică”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...