VIDEO | Marcel Ciolacu: România nu poate fi un off-shore

Publicat: 08 08. 2023, 00:42

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, că România trebuie să treacă printr-o reformă fiscală, astfel încât să nu se transforme într-un off-shore.

Potrivit șefului Guvernului, acest lucru nu implică noi taxe, dar este importantă o anumită disciplină fiscală.

„România nu poate să fie un off-shore, ele sunt în niște insule unde sunt 10.000 de locuitori. Da, și sunt un paradis fiscal. România nu, în România nu poți să faci fiscalitate de off-shore și să faci măsuri sociale europene. Am trăit mult timp, cât timp și-a permis România. În acest moment, România nu-și mai permite acest lucru. Asta nu înseamnă că eu voi fi de acord să venim cu noi taxe în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, primul interviu de la preluarea mandatului de premier. Ce spune despre situația actuală a țării

Premierul Marcel Ciolacu a acordat luni primul său interviu după preluarea mandatului de prim-ministru, în cadrul căruia a vorbit despre mai multe subiecte de interes național.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, pentru Aleph News, el a făcut referire, printre altele, la implementarea PNRR, deficitul bugetar și situația la nivel politic din România.

„PNRR nu are o coerenţă în aplicarea reformelor. Nu au avut un plan strategic şi o coerenţă pentru aplicarea acestui PNRR. Zeci de mii de piste de biciclete în comune unde nu ai apă şi canal, ai venit cu granturi pe zone pe care nu le puteai finaliza până în 2026. Aş vrea să îl întreb pe fostul premier cât l-a dus capul să piardă atâţia bani. Banii sunt pierduţi deja”, a declarat premierul.

Totodată, el a discutat și referitor la deficitul bugetar și la măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia pentru a evita adâncirea acestuia.

„România va ajunge la un deficit mai mare decât deficitul de anul trecut, de 6,2%, dacă Guvernul României nu ia măsuri: va duce la blocarea fondurilor europene, la costuri mult mai mari de împrumuturi pentru acoperirea deficitului, la instabilitate politică. În acest moment, România are asumat 4,4%. România suportă un deficit de 6,2% în acest moment. Ar fi o greşeală pe care eu nu mi-o asum, mai ales în zona bugetară şi să lăsăm instabilitate economică”, mai spune Ciolacu.

Citește mai mult…