Vosganian: Dăncilă a lipsit de la ședința cu ALDE. Să spună opțiunea între relansare și supraviețuire

Publicat: 19 08. 2019, 16:23

„Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului”, a scris, luni, poe Facebook, deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Deputatul ALDE Andrei Gerea a afirmat, luni, că PSD dă dovadă de un dublu limbaj în privința coaliției de guvernare. El a adăugat că nu e prima dată când PSD încearcă să scoată ALDE de la guvernare, purtând negocieri cu alte partide în acest sens.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că dacă ALDE va ieși de la guvernare, atunci PSD va cere sprijinul altor formațiuni politice.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că Viorica Dăncilă i-a promis acestuia că va da ALDE afară de la guvernare și că Pro România va primi ministere și parlamentari.