Ziua Dezbinării USL, la Iași. PNL și PSD au venit separat la festivitățile de Ziua Unirii. Politicienii, huiduiți la unison

Publicat: 24 01. 2014, 12:35
Actualizat: 29 07. 2014, 18:24

Politiceni, protestatari de la Pungești sau oameni care au venit să asculte versurile patriotice cu care primarul Gheorghe Nichita a înlocuit în ultimul moment spectacolul folcloric, s-au strâns în această dimineață în piața centrală din Iași, la aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor.

Dacă pe scenă au apărut, în final, umăr la umăr, liderii USL au celebrat mai degrabă ziua dezbinării, la Iași, decât pe cea a Unirii. Primul semnal a fost absența premierului Victor Ponta, decizie luată de acesta în ultimul moment și justificată de instalarea lui Gabriel Oprea la Interne. Fără Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea nu l-a mai așteptat pe Crin Antonescu să ajungă de la aeroport, luând în schimb suita de miniștri PSD ajunși la Iași cu o seară înainte – Dan Șova, Remus Pricopie, Eugen Teodorovici, Mircea Dușa – cu care a plecat, împreună cu Gheorghe Nichita spre Primărie și de acolo în Piața Unirii. Antonescu pe altă parte, a venit separat, cu șeful Consiliului Județean, Cristian Adomniței.

La scurt timp după startul festivităților, au început și huiduielile. În timpul discursului lui Gheorghe Nichita, un grup de manifestanți care susțin cauza Roșeiei Montane l-au huiduit pe primar, strigând „Jos Băsescu, Ponta și Antonescu!”