Armata ucraineană este în stare de alertă; securitatea la obiectivele strategice a fost sporită

Redactor:
Mihai Draghici
Armata ucraineană este în stare de alertă; securitatea la obiectivele strategice a fost sporită
Armata din Ucraina este în stare de alertă

Turcinov a făcut acest anunț după o reuniune de urgență a Consiliului pentru securitatea națională.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut și a primit aprobarea Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la „normalizarea” situației. „Din cauza situației extraordinare din Ucraina și a amenințărilor la adresa cetățenilor ruși, trupe ruse vor fi desfășurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federației să autorizeze utilizarea forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situației politice din această țară”, a comunicat Kremlinul. Sâmbătă dimineață, președintele Consiliului Federației declara că Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securității Flotei ruse și a cetățenilor ruși din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei. „Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situație, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securității Flotei de la Marea Neagră și a cetățenilor ruși care trăiesc în Crimeea”, a declarat Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației Ruse.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească „pacea și calmul” în această provincie prorusă.

Tot sâmbătă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut președintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, „prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

Tags:
×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide