20 de ani de democrație ne-au întors cu fața la comunism

Redactor:
Marian Sultănoiu
20 de ani de democrație ne-au întors cu fața la comunism
Felul în care tot mai mulți români se raportează la tabloul general al jumătății de secol comunist, impus de Uniunea Sovietică și menținut de dictaturile Dej și Ceaușescu, în România, denotă degringolada totală în care ne aflăm de câțiva ani încoace.

Felul în care tot mai mulți români se raportează la tabloulgeneral al jumătății de secol comunist, impus de Uniunea Sovieticăși menținut de dictaturile Dej și Ceaușescu, în România, denotădegringolada totală în care ne aflăm de câțiva ani încoace. Unsondaj realizat de CSOP pentru Institutul de Investigare a CrimelorComunismului și Memoria Exilului Românesc – al doilea în ultimilepatru luni – arată, o dată în plus, că românul se simte tot maidezarmat, mai dezarticulat din punctul de vedere al demnității șipersonalității sale și mai puțin pregătit să facă față unui statcare îl sacrifică fără menajamente.

Este la îndemâna conducătorilor unui stat în derivă să iasă înfața națiunii și să-i ceară patetic și surd la răspunsurineconvenabile „să strângă cureaua”, „să mai pună o haină în plus”,”să mai dea administrației 5 procente din pensie, 25 din salariu șiun an din educația și viața propriului copil”, în ultimă instanțăsă-i ceară perfid „să fie solidar în momente grele, prin care trecețaarrraaa”, după ce aceleași personaje, aceleași fețe, aceiașipoliticieni s-au rotit prin toate partidele și toate guvernele timpde 20 de ani, până au dat țara de gard, îngropând-o de-a binelea,bătându-și joc de milioane de oameni, care, în decembrie ’89, auieșit pe stradă conștienți că dictatura lui Ceaușescu este apogeulunei orânduiri, în esență criminală.

La ce cote ale disperării a fost adus un popor care, la 20 deani de la căderea comunismului într-un întreg lagăr și de laîngroparea cuplului Ceaușescu în Ghencea Militar, să susțină că nua avut de suferit de pe urma comunismului (83 la sută), că doctrinacomunistă a plecat de la o idee bună, dar că a fost prost aplicată(59 la sută), și mai ales să considere valabilă o economie exclusivplanificată (peste 50 la sută)?!

Cât de lipsit de protecție și al nimănui, stopat în aspirațiilesale sociale și profesionale se simte un român dacă ar fi de acord,după atâția ani, să trăiască într-o economie exclusiv planificatăpentru a beneficia de reversul medaliei – locuri de muncăasigurate, locuință, școală etc.?!

Pot fi blamați cei cărora li s-a făcut astăzi, la două deceniide la „eliberare”, lehamite de această buimacă libertate?! Înniciun caz, atâta timp cât tocmai ei au fost cobaii „implementării”unei idei colosale, dar extrem de prost aplicate timp de 20 de aniîn România – democrația.

Tags:
Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea plutește în aer /...
Inchide