Decontul Găbiței

Redactor:
Mihai Găinușă
Decontul Găbiței
Videanu, Lis, Băsescu, Oprescu, Firea. Ar putea fi nume de uragane. Vezi de ce și-ar dori Mihai Găinușă să fie un bătrân din Voluntari, chior și cu nepoți cu dinții strâmbi

Mie chiar îmi place doamna noastră primar. Are grijă de contribuabilii care se chinuie să supraviețuiască grozăviei numită trafic rutier în București. Ne-a dat vouchere de biciclete, e clar că nu le mai putem folosi, că vin frigul, ploile, bălțile și troienele. Ne-a dat ajutoare de ochelari de vedere, pentru pensionarii care nu văd când dau în gropi. Ne dă bani să ne punem aparate dentare copiilor. Ne-a dat circ în Parcul Izvor și Târgul cu fasole tot în Parcul Izvor. Bine, parc e mult spus, la câte mașini cară pe alei și pe spațiul verde scene pentru artiști, căsuțe, măsuțe și căzănuțe cu haleală.

Nu-i înțeleg deloc pe cei care o critică pe talentata doamnă primar. Păi, cine mai are fântâni ca-n povești la Piața Unirii? Bine, poveștile sunt vechi, fântânile sunt acolo de pe vremea talentatei doamne Elena Ceușescu, dar am auzit că sunt colorate. Ziua, când trec cetățenii spre muncă, sunt niște fântâni normale.

Iar acum, această minunată veste cu benzina decontată. E drept că eu nu voi beneficia – de fapt n-am beneficiat de nicio facilitate de la Primărie – dar trebuie doar să mă mut în Ilfov și să-mi duc copilul la școală cu mașina în București, ca să capăt cinci milioane. Și trebuia doar să mă înghesui la coadă la Primărie să-mi trag un voucher de bicicletă. Si trebuia doar să fiu bătrân, mai bătrân, să stau la coadă la Primărie să plec moca în Grecia. Și trebuia doar să nu văd bine – curios, chiar nu văd bine! – ca să-mi dea doamna Gabi bani de ochelari de vedere. Și trebuia doar să fiu bătrân și să stau în Voluntari, ca să mă plimbe soțul doamnei Gabi, al doilea soț, la moaște la Iași. Și trebuia doar să stau la coadă cu copiii, ca să-mi dea gratuit aparate dentare pentru ei.

Practic, trebuia să fiu un bătrân din Voluntari, cu bicicletă, ochelari și copil la școală în București, cu dinții strâmbi. Pe care să-l duc cu mașina la școală, împreună cu alți doi părinți bătrâni și cu copii cu dinții strâmbi!

De ce, Doamne, nu m-ai făcut bătrân – mai bătrân – domiciliat în Voluntari, cu probleme de vedere și copii cu probleme dentare?

Așa nu văd nimic! Nada, ciuciu!

Sunt doar un biet plătitor de taxe în București, care nu prinde niciodată fântânile colorate, dar prinde fum de mititei când aleargă în parcul Izvor, prind toate semafoarele pe roșu și când plec pe verde, urmează o porțiune cu lucrări interminabile în carosabil. Un biet locuitor care s-a mutat la timp din Drumul Taberei și mă felicit zilnic pentru asta, când văd ce e la Răzoare dimineața și seara. Și în restul zilei. Și oricând. Și nu e metrou.

Sunt doar un fraier care se întreabă de ce americanii ăia sunt atât de proști și au autobuze școlare galbene, care iau copiii din cartiere și îi duc la și de la școală, scutind mii de părinți de treaba asta, mii de mașini care poluează.

Sunt doar un cetățean care a văzut destule biciclete trântite de portiere deschise sau de mașini care nu se asigură și care cetățean nu-și riscă viața pe cele câteva piste de biciclete aruncate în centru și nelegate de nimic.

Nu-i mai invidiați pe cei care locuiesc în București, unde se dă ora exactă. Or avea ei mai multe oportunități financiare, dar viața lor e mai scurtă, mulțumită unor: Videanu, Lis, Băsescu, Oprescu, Firea. Ar putea fi nume de uragane.

Nu invidiați viața de noapte din Centrul vechi, unde cad casele din senin și iau foc, cu pompierii dând din umeri în căutarea hidranților.

Invidiați doar bătrânii din Voluntari, cu ochelari și copii cu probleme dentare. Sau pe toate pilele și relațiile lui Firea care au ocupat funcții grase în zecile de companii ale Primăriei. Ceilalți ne-am pierdut speranța.

Nu pe doamna prefect, prietena Găbiței, de aia nu mai scăpăm.

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
De azi începe VACCINAREA. Cât costă un vaccin dacă vrei să îl iei de la...
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ASTA a fost cea mai mare slăbiciune a lui Ceaușescu! Se întâmpla într-o cameră capitonată...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Îi apăreau mereu pete negre în bucătărie și nu înțelegea ce se întâmplă. Ulterior, femeia...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
SECRETUL teribil ascuns în fructele de SMOCHIN. Dacă ai mâncat vreodată, trebuie să afli ce...
Lista școlilor care SE ÎNCHID! Au fost descoperite focare de coronavirus. Informații oficiale
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide