LIVE | Război în Ucraina, ziua 604: Asaltul rușilor din Avdiivka a eșuat. Un soldat rus dezvăluie pierderi îngrozitoare: „Toți au fost uciși”

LIVE | Război în Ucraina, ziua 604: Asaltul rușilor din Avdiivka a eșuat. Un soldat rus dezvăluie pierderi îngrozitoare: „Toți au fost uciși”
Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 20/10/2023, 09:07
Actualizat: 20/10/2023, 11:52

Războiul din Ucraina intră vineri în ziua cu numărul 604, iar GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente din țara care se află  într-un conflict armat cu Rusia din 24 februarie 2022.

UPDATE 3: Asaltul rușilor din Avdiivka a eșuat. Un soldat rus dezvăluie pierderi îngrozitoare: „Toți au fost uciși”

Contraofensiva rușilor din Avdiivka este un eșec total, spune chiar un soldat rus într-o convorbine telefonică cutremurătoare cu soția sa. Acesta îi spune femeii că au militarii ruși aflați pe front au așa de puțină mâncare și apă încât nu mai au putere să poarte nici vesta antiglonț pe ei.

În convorbirea interceptată și publicată de Direcția de informații militare din Ucraina (HUR), bărbatul descrie pierderea a 100 de oameni „în câteva zile”.

„Asaltul a eșuat. Totul este distrus, toată lumea a fost ucisă”, spune el.

Rusia a suferit pierderi extrem de mari în încercările sale de până acum eșuate de a cuceri orașul Avdiivka.

Armata rusă în luptele din jurul Avdiivka a suferit probabil cele mai mari pierderi de luptă de la jumătatea lunii februarie și, după unele măsuri, a suferit una dintre cele mai mari înfrângeri pe câmpul de luptă ale Moscovei din războiul de până acum.

„Tot ceea ce am ocupat noi, ei (ucrainenii) au recucerit deja”, spune soldatul.

El continuă apoi să se plângă de faptul că comandamentul militar rus nu a mai livrat mâncare sau apă trupelor sale de săptămâni întregi.

„Nu ni s-a mai livrat mâncare de trei săptămâni. Nu ni s-a livrat mâncare de trei săptămâni”, spune el.

„Astăzi este deja a șaptea zi de când ni s-a adus apă”.

El spune apoi că este atât de slăbit încât nu mai poate purta vesta antiglonț grea.

„La naiba cu asta! Deja îmi dau jos vesta antiglonț, nu mai am puterea să o port. Ce mai contează, nu are sens. Soldații răniți oricum nu sunt scoși afară”, spune el.

„Și morții zac pe câmp, nu sunt scoși pentru că este imposibil să îi scoți”, potrivit kyivpost.com.

UPDATE 2: Rusia trimite avioane de luptă echipate cu rachete Dagger în Crimeea. Vor patrula spațiul Mării Negre

Rusia a desfășurat încă patru avioane de vânătoare MiG-31 pe aerodromul Belbek din Sevastopol, Crimeea, care se vor alătura celorlalte avioane de război Su-30 și Su-27 echipate cu rachete Dagger.

Vladimir Putin , a declarat că avioanele rusești vor patrula permanent spațiul aerian deasupra Mării Negre în încercarea de a descuraja atacurile ucrainene asupra teritoriului anexat de Rusia în 2014.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iuriy Ignat, a sugerat că astfel de declarații pot avea ca scop creșterea tensiunii, dar, în mod fundamental, nu schimbă nimic pentru Forțele de Apărare ale Ucrainei, care vor continua atacurile asupra Crimeei până când acest teriroriu va fi recucerit de la ruși, potrivit Pravda.ua.

UPDATE 1: Contraofensiva ucraineană avansează pe malul stâng al regiunii Herson. Infanteria rusă, în retragere

Operațiunile speciale terestre ale trupelor ucrainene pe malul stâng al Niprului în regiunea Herson au căpătat o amploare mult mai mare decât raidurile tactice care au avut loc anterior.

Forțele ucrainene mențin o prezență de-a lungul coastei Niprului și în apropierea podului de cale ferată Antoniv, în ciuda contraatacurilor rusești, se arată într-o analiza a Institutului pentru Studiul Războiului din SUA.

Sursele rusești vorbesc, de asemenea, despre operațiuni terestre ucrainene mai ample decât de obicei pe malul estic (stâng) al regiunii Herson la 19 octombrie. Un cunoscut blogger militar rus, care a inițiat discuția rusă despre asalturile ucrainene pe malul estic la 18 octombrie, a declarat la 19 octombrie că două grupuri ucrainene de sabotaj și recunoaștere ale brigăzii marine ucrainene au traversat râul Dnipro, au învins forțele rusești din zonă și au capturat un cap de pod în satul Krinkî (la 30 km est de orașul Herson și la aproximativ 2 km în interiorul coastei râului Dnipro).

De asemenea, el a afirmat că infanteria rusă a contraatacat și a împins forțele ucrainene înapoi la periferia satului, dar a precizat că forțele ucrainene controlau încă unele case din Krinkî și așteptau întăriri în zonă.

Un alt blogger militar rus a afirmat că forțele ucrainene au folosit mai mulți oameni în atacurile din Krynky decât în atacurile anterioare.

Mai multe surse rusești, inclusiv șeful ocupației din regiunea Herson, Volodimir Saldo, au afirmat că rușii au reușit să împingă trupele ucrainene din zona Poima-Pishchanivka-Pidstepne (15 km est de Herson) spre malurile râului Dnipro și spre pozițiile de sub podul de cale ferată Antonivsky, unde , potrivit acestora, forțele ucrainene încearcă să se odihnească și să se regrupeze sub loviturile constante ale aviației și artileriei rusești.

Statul Major General ucrainean a recunoscut, de asemenea, operațiunile ucrainene pe malul estic și a anunțat la 19 octombrie că avioanele rusești au lovit Pishchanivka, ceea ce implică faptul că forțele ucrainene operează în oraș, potrivit Pravda.ua.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?