FOTO-VIDEO | Imagini APOCALIPTICE: Un oraș care avea 10.000 de locuitori a fost șters de pe fața pământului în Ucraina

Publicat: 06/03/2023, 14:52
Actualizat: 06/03/2023, 14:59

Înainte de invazia Rusiei, 10.000 de oameni locuiau în Marinka, un oraș din suburbiile Donețk. O serie de fotografii apocaliptice arată cum clădirile din localitatea ucraineană au ajuns ruine, în urma atacului trupelor lui Vladimir Putin.

Chiar dacă a trecut doar un an de la asaltul trupelor ruse în Ucraina, luptele dintre separatiștii susținuți de ruși și forțele ucrainene au loc în orașe precum Marinka încă din 2014. Localitatea se află la periferia orașului Donețk, unde teritoriul este împărțit între controlul Moscovei și al Kievului.

Actuala linie a frontului trece prin ceea ce a mai rămas din oraș.

Citește cele mai noi informații legate de războiul din Ucraina AICI

Orașul Marinka a fost șters de pe fața pământului / Sursa foto: Twitter
Orașul Marinka a fost șters de pe fața pământului / Sursa foto: Twitter

„Nu există nicio modalitate ca civilii să trăiască acolo”

Conform imaginilor surprinse din satelit, nicio clădire din Marinka nu a rămas în picioare. Copacii și vegetația din zonă, au fost, de asemenea, distruse în urma urma asaltului trupelor ruse.

Șeful poliției lui Marinka, Artem Schus, descrie orașul ca fiind „complet distrus”. În afară de soldați, orașul a fost evacuat în întregime „pentru că nu există nicio modalitate ca populația civilă să trăiască acolo”, a spus el.

Zeci de localnici au fost uciși sau răniți, spune el.

Schus crede că forțele ruse lovesc în mod deliberat ruinele, pentru a „distruge orice clădire, indiferent dacă este un adăpost civil sau o bază militară”.

El adaugă: „Ei distrug totul pentru că, potrivit tacticii lor, nu pot învinge trupele noastre și recurg la distrugerea tuturor viețuitoarelor”.

Linia frontului dintre Ucraina și Rusia se întindea pe sute de mile, de la Marea Neagră în sud până la granița de nord-est a Ucrainei cu Rusia.

Orașul Marinka a fost șters de pe fața pământului / Sursa foto: Twitter
Orașul Marinka a fost șters de pe fața pământului / Sursa foto: Twitter

CITEȘTE ȘI:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase