VIDEO | Mama unui soldat rus a pornit în căutarea fiului ei, aflat pe câmpul de luptă din Ucraina, după ce nu a mai primit salariul militarului: „În noiembrie și decembrie au venit bani, ceea ce însemna că e în viață”

VIDEO | Mama unui soldat rus a pornit în căutarea fiului ei, aflat pe câmpul de luptă din Ucraina, după ce nu a mai primit salariul militarului: „În noiembrie și decembrie au venit bani, ceea ce însemna că e în viață”
O femeie din Rusia a pornit în căutarea fiului ei, aflat pe frontul din Ucraina, după ce nu a mai primit acasă salariul militarului / Sursa foto: captură video Telegram
Publicat: 06/03/2023, 13:46

O femeie din Rusia a pornit în căutarea fiului ei, aflat pe frontul din Ucraina, după ce nu a mai primit acasă salariul militarului. „În noiembrie – decembrie au venit plăți, ceea ce însemna că fiul meu era viu”, a povestit moscovita, care a început să se îngrijoreze după ce autoritățile nu au mai trimis niciun ban.

Mama soldatului a stat liniștită, chiar dacă nu a luat legătura cu el de mai multe luni. Suspiciunile au început să apară când nu a mai primit acasă salariul pe care îl încasa fiul ei din partea statului.

„A fost liniște: în noiembrie – decembrie au venit plăți, ceea ce însemna că fiul meu este în viață”, a explicat femeia.

Comandantul militar ucrainean Andrei Țaplienko a postat pe canalul său Telegram un clip în care apare rusoaica îngrijorată de lipsa informațiilor legate de copilul ei, aflat pe frontul din Ucraina. În cadrul clipului, ea afirmă că nu a primit explicații legate de fiul ei nici măcar din partea oficialilor Ministerului Apărării de la Moscova.

Femeii i s-a spus doar că soldatul a dispărut.

„Dispărut în acțiune” – acesta este mesajul primit de familiile multor soldați ruși care luptă în Ucraina. Mulți consideră că este o „șmecherie” a statului de a nu plăti despăgubiri familiilor ocupanților care mor pe câmpul de luptă. S-a raportat că rudele ocupanților au început să primească refuzuri privind plata pentru înmormântarea promisă de Kremlin cu argumentul: „Fără corp – fără bani”, scrie Ziare.com.

Ajutorul lui Vladimir Putin pentru familiile soldaților uciși în Ucraina: 300 de grame de șuncă, 95 de grame de cafea solubilă și 345 de grame de biscuiți cu diferite umpluturi

Autoritățile din Rusia vor organiza o licitație pentru furnizarea unor „truse de alimente”, precum și de „truse de ceaiuri și dulciuri” pentru familiile bărbaților mobilizați pentru a lupta în Ucraina.

„Trusele alimentare” ar urma să includă următoarele produse:

 • 300 de grame de șuncă;
 • 200 de grame de păstrăv sărat;
 • 200 de grame de ciocolată;
 • 100 de grame de ceai negru;
 • 180 de grame de brânză tare cu 45% grăsime;
 • 95 de grame de cafea solubilă.

Autoritățile de la Moscova au comandat 800 de astfel de colete. Fiecare „trusă” va costa 2.000 de ruble (25 de euro), bani din bugetul local, potrivit unor documente care au fost publicate pe site-ul de achiziții publice, scrie The Moscow Times, citat de HotNews.ro.

Citește cele mai noi informații despre războiul din Ucraina AICI

„Trusele de ceai și dulciuri” vor include

 • 100 de grame de ceai negru cu cimbru;
 • 95 de grame de cafea instant într-un ambalaj de sticlă;
 • 380 de grame de prăjitură Medovik;
 • 250 de grame de bezele acoperite cu ciocolată;
 • 345 de grame de biscuiți cu diferite umpluturi.

Guvernul rus a comandat 320 de astfel de „truse” în valoare de 1.250 de ruble (15.5 euro) fiecare.

Administrația orașului intenționează să aloce 2 milioane de ruble (25.000 de euro) din bugetul orașului pentru aceste „truse”.

Haine de blană și colțunași cu carne

La începutul lunii februarie, văduvele mobilizaților care au luptat în autoproclamata Republică Populară Donețk au primit douăzeci și una de haine de blană. Acestea ar fi fost înmânate de către omul de afaceri Oleksandr Boriak.

O înregistrare video în care apar femeile mulțumindu-le donatorilor pentru grija lor a fost publicată de asociații fostului ministru al apărării din Donețk Igor Ghirkin. Ulterior, însă, una dintre femei a declarat că ei și cel puțin altor trei femei le-au fost luate hainele de blană imediat după înregistrare.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase