Peskov: Războiul din Ucraina se poate încheia imediat dacă forțele ucrainene se predau. „Partea ucraineană poate opri totul înainte de sfârșitul zilei de astăzi”

Peskov: Războiul din Ucraina se poate încheia imediat dacă forțele ucrainene se predau. „Partea ucraineană poate opri totul înainte de sfârșitul zilei de astăzi”
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/06/2022, 17:39
Actualizat: 28/06/2022, 17:43

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că ofensiva rusă din Ucraina se poate încheia imediat dacă forțele Kievului se predau.

Potrivit acestuia, autoritățile ucrainene au posibilitatea de a încheia conflictul „înainte de sfârșitul zilei de azi” dacă renunță la luptă.

„Partea ucraineană poate opri totul înainte de sfârșitul zilei de astăzi. Este necesar un ordin ca unitățile naționaliste să depună armele”, a declarat Peskov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în repetate rânduri că trupele țării sale nu se vor preda și că vor ieși în cele din urmă victorioase din război, reamintește BBC.

Lavrov: Livrarea de arme occidentale către Ucraina prelungește conflictul

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că, cu cât țările occidentale furnizează Ucrainei mai multe arme, cu atât conflictul va dura mai mult.

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, a declarat la postul de televiziune Rossiya-24 că politica dusă de Alianța Nord-Atlantică (NATO), de-a lungul timpului, a fost una „agresivă față de Rusia”.

Așa cum s-a mai întâmplat, de altfel, încă de la invadarea Ucrainei de către armata Federației Ruse, Maria Zakharova este unul dintre cei mai vocali oficiali ruși, insistând în a transmite că vina pentru toată tensiunea crescândă din ultimele luni aparține, de fapt și de drept, doar Occidentului.

Potrivit Mariei Zakharova, Rusia a fost obligată să reacționeze, ca răspuns la extinderea treptată a NATO și pentru a-și apăra granițele. Este, practic, ”realitatea paralelă” prezentată, invariabil, de Moscova, indiferent de oficialul care a făcut declarațiile.