Maria Zakharova își continuă ”lupta” cu Alianța Nord-Atlantică: ”În toate etapele istorice, NATO a urmat în mod invariabil o politică agresivă față de Rusia”

Maria Zakharova își continuă ”lupta” cu Alianța Nord-Atlantică: ”În toate etapele istorice, NATO a urmat în mod invariabil o politică agresivă față de Rusia”
Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe | Foto - Profimedia Images
Publicat: 28/06/2022, 15:36
Actualizat: 28/06/2022, 15:38

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, a declarat la postul de televiziune Rossiya-24 că politica dusă de Alianța Nord-Atlantică (NATO), de-a lungul timpului, a fost una ”agresivă față de Rusia”.

Așa cum s-a mai întâmplat, de altfel, încă de la invadarea Ucrainei de către armata Federației Ruse, Maria Zakharova este unul dintre cei mai vocali oficiali ruși, insistând în a transmite că vina pentru toată tensiunea crescândă din ultimele luni aparține, de fapt și de drept, doar Occidentului.

Potrivit Mariei Zakharova, Rusia a fost obligată să reacționeze, ca răspuns la extinderea treptată a NATO și pentru a-și apăra granițele. Este, practic, ”realitatea paralelă” prezentată, invariabil, de Moscova, indiferent de oficialul care a făcut declarațiile.

”În toate etapele istorice, NATO a urmat în mod invariabil o politică agresivă față de Rusia, în loc să se lupte cu provocările și problemele globale. Orice stadiu istoric din ultimele decenii s-ar putea privi, se va vedea cu ușurință că NATO nu a avut niciodată o agendă diferită. Extindeți, închideți inelul din jurul Rusiei, construiți prezența militară la granițele Rusiei, furnizați noi arme acolo, încălcați regulile și normele existente, ieșiți din acordurile care limitează și restricționează (…), pe asta s-a bazat logica acestei alianțe de-a lungul timpului”, a spus Maria Zakharova la postul de televiziune Rossiya-24.

”Regimul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky nu este independent în deciziile sale și este complet dependent de manipulatorii externi. Aș dori ca Kievul și capitalele occidentale să ia în serios declarațiile Ministerului Apărării din țara noastră conform cărora provocările ucrainene suplimentare de a lovi ținte rusești vor duce cu siguranță la un răspuns dur din partea Rusiei”

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe

Zakharova: ”NATO nu a dorit să își unească forțele cu Rusia”

Maria Zakharova, citată și de agenția TASS, a spus și că membrii Alianței Nord-Atlantice nu ar fi fost niciodată preocupați de ”provocările și amenințările globale”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a mai precizat și că NATO nu a dorit să își ”unească” forțele cu Rusia – sau cu alte organizații – pentru a ”minimiza riscurile”, iar concluzia este aceea că există o ”idee principală”, și ”confruntarea” cu Rusia.

”Alianța nu a avut niciodată intenția de a pune în comun eforturile, de a-și uni forțele cu țara noastră sau cu alte organizații, cum ar fi OTSC, pentru a preveni apariția unor amenințări noi sau existente sau pentru a minimiza riscurile”, a adăugat ea.

NATO a construit întotdeauna o politică agresivă în jurul ideii principale – confruntarea cu țara noastră”, a mai declarat Maria Zakharova.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult