LIVE | Ziua 517 de război: Rusia lansează un atac aerian asupra Kievului / SUA vor trimite până la 400 de milioane de dolari ajutor militar Ucrainei

LIVE | Ziua 517 de război: Rusia lansează un atac aerian asupra Kievului / SUA vor trimite până la 400 de milioane de dolari ajutor militar Ucrainei
Război în Ucraina
Publicat: 25/07/2023, 07:52
Actualizat: 25/07/2023, 13:52

Ziua 517 de război în Ucraina. Rusia a lansat un atac aerian asupra Kievului în primele ore ale zilei de marţi, a anunţat administraţia militară a capitalei ucrainene. Nimeni nu a fost rănit în atacul, despre care un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că vor fi mai multe, dar o dronă a lovit aproape de clădirea din Moscova unde armata rusă ţine şedinţe de informare despre ceea ce numeşte „operaţiunea sa militară specială”, o lovitură simbolică care a subliniat raza de acţiune a acestor drone.

Cele mai importante evenimente din ziua 517 de război

UPDATE 3: Spania anunţă că livrează Ucrainei patru tancuri de tip Leopard şi alte blindate

Spania trimite Ucrainei noi ajutoare militare – inclusiv tancuri de tip Leopard 2 – şi umanitare, anunţă Ministerul spaniol al Apărării, relatează CNN.

Transportul a plecat din portul Santander şi urmează să ajungă în Ucraina la începutul lui august, a anunţat luni ministerul.

Madridul trimite Kievului patru tancuri de tip Leopard 2A4, zece vehicuile blindate de transport de trupe de tip M-113, zece camioane de marfă, un vehicul blindat polivalent şi cinci ambulanţe – două blindate, conform News.ro.

UPDATE 2: SUA vor trimite până la 400 de milioane de dolari în ajutor militar Ucrainei, potrivit unor oficiali

Administraţia Biden va trimite până la 400 de milioane de dolari în ajutor militar suplimentar Ucrainei, inclusiv o varietate de muniţii pentru sisteme avansate de apărare aeriană şi un număr de drone mici de supraveghere Hornet, au declarat luni oficiali americani, în contextul în care atacurile în război s-au intensificat, incluzând lovituri la Moscova şi în Crimeea, relatează AFP.

Pachetul include o serie de muniţii – de la rachete pentru sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) şi sistemul naţional avansat de rachete sol-aer (NASAMS) la Stingers şi Javelins. Armele sunt furnizate prin intermediul autorităţii prezidenţiale de retragere, care permite Pentagonului să ia rapid articole din propriile stocuri şi să le livreze Ucrainei, adesea în câteva zile.

Oficialii au declarat că SUA trimit, de asemenea, runde de artilerie obuzier şi 32 de vehicule blindate Stryker, împreună cu echipamente de demolare, mortiere, rachete Hydra-70 şi 28 de milioane de cartuşe pentru arme de calibru mic. Hornets sunt nano-drone minuscule care sunt folosite în mare parte pentru colectarea de informaţii, conform News.rio.

UPDATE 1: Un jurnalist AFP a fost rănit într-un atac cu dronă lângă Bahmut

Un jurnalist care lucra pentru agenţia de ştiri Agence France-Presse a fost rănit luni într-un atac cu dronă întreprins de ruşi în timp ce relata de la o poziţie a artileriei ucrainene în apropiere de oraşul Bahmut, din estul ţării, devastat de lupte, au declarat reporterii AFP care au asistat la atac.

Dylan Collins, în vârstă de 35 de ani, este cetăţean american stabilit în Liban, dar se afla în misiune în Ucraina. El a suferit multiple răni provocate de şrapnel în urma atacului, care a avut loc într-o zonă împădurită de lângă Bahmut.

Jurnalistul a fost evacuat la un spital din apropiere, unde este tratat. Medicii au declarat că viaţa nu-i este în pericol. El este conştient şi vorbeşte cu colegii, a precizat AFP, scrie The Guardian, citată de News.ro.

Rusia lansează un atac aerian asupra Kievului

Rusia a lansat un atac aerian asupra Kievului în primele ore ale zilei de marţi, a anunţat administraţia militară a capitalei ucrainene, potrivit Reuters.

„La periferia Kievului, sistemele de apărare aeriană sunt angajate (în respingerea atacului)”, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei, pe canalul de mesagerie Telegram.

Rusia a vorbit despre luarea unor măsuri dure de represalii împotriva Ucrainei după ce două drone au avariat luni dimineaţă clădiri din Moscova, inclusiv una aflată în apropierea sediului Ministerului Apărării, în ceea ce a numit un act de teroare neruşinat, conform News.ro.

Nimeni nu a fost rănit în atacul, despre care un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că vor fi mai multe, dar o dronă a lovit aproape de clădirea din Moscova unde armata rusă ţine şedinţe de informare despre ceea ce numeşte „operaţiunea sa militară specială”, o lovitură simbolică care a subliniat raza de acţiune a acestor drone.

Evenimente recente pe câmpul de luptă din Ucraina

Ziua 516 de război: Depozit de muniții rusesc, lovit în Crimeea după un atac cu drone ucrainene

Ziua 514 de război: Podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia „aduce război, nu pace” şi, prin urmare, este o ţintă militară, spune Zelenski

Ziua 513 de război: Preţurile grâului au crescut, pentru a treia zi consecutiv, în condiţiile agravării conflictului dintre Rusia şi Ucraina

Război în Ucraina, ziua 512: 18 persoane, rănite după atacurile de la Nicolaev / Zelenski: „Toată lumea este afectată de teroarea rusească”

Război în Ucraina, ziua 511: Rusia a lansat un atac aerian la Odesa, cu rachete Kalibr din Marea Neagră, pentru a doua noapte la rând

Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?