Alocațiile de hrană din spitalele Capitalei, MAJORATE cu 50%. În prezent, suma este cuprinsă între 5 și 20 de lei pe zi

Redactor:
Nicolae Oprea
Alocațiile de hrană din spitalele Capitalei, MAJORATE cu 50%. În prezent, suma este cuprinsă între 5 și 20 de lei pe zi
Consiliul General al Municipiului București a votat, luni, cu unanimitate de voturi, majorarea cu 50% a nivelului alocațiilor de hrană din spitale. În prezent, această alocație este, în medie, de 10 lei pe zi.

Astfel, proiectul prevede „creșterea alocațiilor pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile spitalicești”, se arată în proiectul votat luni.

„Creșterea calității actului medical din spitale reprezintă preocuparea principală a instituției noastre. Alimentația bolnavilor constituie o componentă importantă a tratamentului afecțiunilor medicale și are un rol important în acordarea asistenței medicale spitalicești pentru asigurarea necesarului caloric și a conținutului în proteine, lipide și alte elemente nutritive, precum și a unor regimuri alimentare corespunzătoare diverselor afecțiuni”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

 

 

În prezent, alocația zilnic de hrană în spitalele românești este cuprinsă între 5 și 20 de lei.

CGMB a respins însă un amendament propus de USR, privind dublarea aceste alocații.

Inchide