De ce persoanele de peste 40 de ani slăbesc mai greu

De ce persoanele de peste 40 de ani slăbesc mai greu
Publicat: 23/06/2014, 17:30
Actualizat: 06/04/2021, 14:22

Persoanelor care au trecut de 40 de ani le este mai greu să piardă în greutate. Huffington Post a identificat câteva lucruri pe care trebuie să le știe cineva aflat în această situație.

Un somn neodihnitor

Somnul se pare că este cel mai simplu mod de a pierde în greutate.Cercetătorii spun că persoanele care dorm mai puțin au tendința de a se îngrășa. Privarea de somn schimbă de fapt metabolismul, ceea ce înseamnă că încetinește arderea caloriilor.

Prea multă gimnastică, în loc de mai puțină mâncare

Este cunoscut faptul că pierderea în greutate se poate realiza printr-o combinație între dietă și exerciții fizice. Nutriționiștii spun că, în lupta cu kilogramele, reducerea consumului de alimente este mult mai eficientă decât creșterea timpului alocat activității fizice.

Fructe și legume nespălate

Pesticidele de pe produsele proaspete conțin substanțe care se pare că au legătură cu obezitatea și creșterea în greutate. Sfatul este simplu: spălați bine legumele și fructele înainte de a le consuma și încercați să cumpărați produse ecologice.

Păstrarea alimentelor în plastic

Bisfenolul A (BPA) – care se găsește în recipientul de plastic pentru apă, în plasticul cu care sunt învelite alimentele pentru a fi menținute în stare proaspătă – poate fi un dușman al metabolismului, prin impactul său asupra sistemului endocrin. Renunțați la plastic în favoarea sticlei sau a produselor marcate „fără BPA”.

Temperatura camerei este prea mare

Scăderea temperaturii camerei ajută organismul să producă un hormon care stimulează producerea așa-numitei „grăsimi maro”.”Nu vă faceți griji, grăsimea maro este prietenul dumneavoastră. Ea are rol în a păstra calde organele, prin arderea caloriilor, ceea ce este un lucru bun. Grăsimea maro tinde să dispară odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce nu este un lucru bun”, conchide publicația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase