Doi din trei bărbați chelesc până la vârsta de 60 de ani. Care sunt factorii care duc la căderea părului

Doi din trei bărbați chelesc până la vârsta de 60 de ani. Care sunt factorii care duc la căderea părului
Publicat: 10/02/2015, 14:18
Actualizat: 18/05/2015, 21:17

Doi din trei bărbați vor cheli până la vârsta de 60 de ani, potrivit statisticilor oficiale. Pentru a masca această cădere a părului, bărbații sunt dispuși să investească sume importante de bani. Numai în SUA, anual, bărbații cheltuiesc în jur de 1 miliard de dolari pe diferite tratamente împotriva căderii părului, scrie New Reserch Into Health. Și pe bună dreptate, având în vedere faptul că femeile îi consideră neatrăgători pe bărbații care au chelie, după cum arată rezultatele ultimelor studii de profil.

În ceea ce privește factorii care duc la căderea părului au apărut mai multe mituri. Mai jos puteți să vedeți ce anume este adevărat sau nu atunci când vine vorba de apariția chelie.

● Căderea părului ține de genetica moștenită din partea mamei. Acest mit este parțial adevărat. Gena cheliei este determinată de cromozomul X, genă ce este transmisă copiilor de mamele lor, dar există și cazuri în care bărbații moștenesc chelia de la tatăl lor.

● Părul le cade doar persoanelor în vârstă. Dimpotrivă. Chelia poate apărea și în cazul adolescenților, iar în ultima perioadă tot mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani acuză că le cade părul. Cu cât chelia apare de la vârste fragede, cu atât aceasta va fi mai severă.

● Bărbații care poartă pălării sau căciulă chelesc mai repede decât cei care nu au acest obicei, deoarece acoperirea capului cu ceva duce la infectarea foliculilor. Fals, spun dermatologii. Pălăriile sau căciulile nu afectează în niciun fel sănătatea rădăcinii firului de păr. Acestea pot fi însă periculoase pentru păr dacă nu sunt curate. Medicii spun că dacă purtăm o pălărie sau o căciulă murdară riscăm să ne trezim cu o infecție la nivelul scalpului.

● Traumele suferite pot duce la căderea părului. Adevărat. Stresul este și el unul dintre factorii responsabili de căderea părului. Dar, odată depășită perioada de stres părul va crește la loc.

● Curele de slăbire draconice duc la căderea părului. Și acesta este un mit adevărat. Persoanele care aleg să se înfometeze pentru a scăpa de kilogramele în plus își expun organismul unui dezechilibru.. Atunci când urmăm o astfel de cură secăm organismul de energie, energie necesară pentru ca podoaba capilară să se regenereze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase