Atenție la ce scrii pe Facebook! Bărbat reținut pentru că a instigat la violențe împotriva forțelor de ordine!

Atenție la ce scrii pe Facebook! Bărbat reținut pentru că a instigat la violențe împotriva forțelor de ordine!
Atenție la ce scrii pe Facebook! Bărbat reținut pentru că a instigat la violențe împotriva forțelor de ordine! / Sursa FOTO: pxhere.com
Publicat: 31/03/2021, 12:28

Atenție la ce scrii pe Facebook! Un bărbat care instiga pe rețelele de socializare la violențe împotriva forțelor de ordine a fost reținut de polițiști. S-a întâmplat în județul Dâmbovița, iar acum individul în cauză urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Deocamdată, împotriva sa a fost luată doar măsura reținerii pentru 24 de ore.

Atenție la ce scrii pe Facebook! Riști să ajungi încătușat după gratii!

În contextul protestelor declanșate la nivel național în ultimele zile, cazul acesta este unul aparte. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost reținut de polițiști din cauza mesajelor promovate pe rețelele de socializare. El instiga la distrugere, acte de violență împotriva forțelor de ordine și la nerespectarea măsurilor antiCovid. Sesizați din oficiu, oamenii legii i-au deschis dosar penal pentru instigare publică.

Polițiștii dâmbovițeni au stabilit că duminică și luni bărbatul de 39 de ani ar fi postat pe o rețea socială mai multe mesaje. El îi instiga pe vizitatorii paginii sale să comită acte de violență împotriva forțelor de ordine și să distrugă diverse bunuri. Totodată, „internauții” erau îndemnați să nu respecte măsurile impuse pentru combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

Dus la audieri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Miercuri, 31 martie, el va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea măsurilor preventive în acest caz.