Cristian Pîrvulescu îi compară pe protestarii anti-restricții cu huliganii: „Față de virusuri noi nu avem libertate. Refuzul lor de a accepta virusul este un refuz al științei” (EXCLUSIV)

Cristian Pîrvulescu îi compară pe protestarii anti-restricții cu huliganii: „Față de virusuri noi nu avem libertate. Refuzul lor de a accepta virusul este un refuz al științei” (EXCLUSIV)
Politologul Cristian Pîrvulescu
Publicat: 30/03/2021, 17:02
Actualizat: 30/03/2021, 17:28

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat într-un interviu pentru GÂNDUL.RO care este miza protestelor AUR împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID. Totodată, analistul politic îi compară pe protestari cu huliganii: „Există bucuria protestului, a distrugerii, așa cum numea Eliade generația lui: huliganii. Există mulți adoratori ai legionarismului în interiorul AUR pentru a ne pune semne de întrebare. Este o formă de protest care se îndreaptă împotriva unei generații”, spune Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice, SNSPA.

Cristian Pîrvulescu: „Virusurile nu ne dau niciun spațiu de libertate”

Față de virusuri noi nu avem libertate. Libertatea o avem doar unii în raport cu alții. Virusurile nu ne dau niciun spațiu de libertate. Ele acționează conform unor legi biologice, infectează și omoară. Ca urmare a scanda ”Libertate, libertate!”, într-o cadență de mișcare de miliție, paramilitară de extremă dreapta, nu va rezolva problema în niciun fel. Este o manifestație de extremă dreapta care ne prezintă o radiografie a stării unei generații pentru că așa cum ați observat era vorba de tineri. Este reflectarea exactă a crizei grave a sistemului de educație din România care nu mai poate transmite niciun fel de cunoștințe. Acei oameni erau de fapt niște instrumente. Ceea ce se întâmplă în România este reflecția a ceea ce se întâmplă în multe colțuri ale lumii.Lipsa politicilor sanitare, modelul pe care îl au cei care protesteză , așa cum se întâmplă și în Brazilia, ne arată unde putem ajunge, adică la sfârșitul lumii”, spune politologul Cristian Pîrvulescu.

Pîrvulescu: „Există mulți adoratori ai legionarismului în interiorul AUR”

În continuare, politologul Cristian Pîrvulescu spune că genul acesta de manifestații au la bază eșecul educației științifice în școli.

Nu poți să schimbi legile. Oamenii aceștia refuză știința, refuzul lor de a accepta virusul este un refuz al științei. Un refuz al unei întregi orientări a umanității de câteva sute de ani încoace. Ei nu sunt reprezentativi pentru întreaga societate, însă este o problemă pentru că este vorba despre un eșec al educației științifice în școală, și este un efect al educației religioase. 14 ani de educație religioasă cu unul sau doi ani de educație științifică făcută într-un mod superficial înseamnă neînțelegerea lumii în care trăim. În urmă cu fix 100 de ani, 98 de ani, tineri furioși au luat cu asalt universitățile din țară  și au blocat sistemul de învățământ pentru că erau nemulțumiți de lumea în care trăiau. Bucuria protestului, a distrugerii, așa cum numea Eliade generația lui: huliganii. Există mulți adoratori ai legionarismului în interiorul AUR ca să ne pună semne de întrebare. Este o formă de protest care se îndreaptă împotriva unei generații,”, mai spune acesta.

Pîrvulescu: ”Orice relaxare a restricțiilor va fi o victorie împotriva științei”

Analistul politic Cristian Pîrvulescu spune că violența nu este o soluție, iar orice relaxare a restricțiilor va fi considerată o victorie pentru protestari.

„Ceea ce nu mă așteptam era să avem guvernanți atât de obtuzi încât să nu înțeleagă că trebuie să acționeze și să preîntâmpite astfel de lucruri. Nimic nu este inevitabil.În ceea ce privește afacerile umane se poate interveni ȘI CUrsul istoriei se poate schimba. Este important ca un politician să vadă dincolo de ziua de mâine.În momentul de față situația trebuie ținută de control. Violența nu este pe departe nicio soluție. S-a observat foarte clar că forțele de ordine nu sunt nici pe departe mobilizate, ba chiar simpatizează cu protestarii. Soluția trebuie văzută pe termen scurt prin încercarea rațională de dimunare a acestor proteste fără ca asta să însemne într-un fel afectarea măsurilor de restricție. Orice relaxare a restricțiilor va fi considerată drept o victorie de către această mișcare și totodată, va fi o victorie împotriva științei”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...