Cristian Pîrvulescu îi compară pe protestarii anti-restricții cu huliganii: „Față de virusuri noi nu avem libertate. Refuzul lor de a accepta virusul este un refuz al științei” (EXCLUSIV)

Redactor:
Ina Stoica
Cristian Pîrvulescu îi compară pe protestarii anti-restricții cu huliganii: „Față de virusuri noi nu avem libertate. Refuzul lor de a accepta virusul este un refuz al științei” (EXCLUSIV)
Politologul Cristian Pîrvulescu, analiză a rezultatelor de la alegerile parlamentare: „Singura coaliție posibilă este în jurul PNL, împreună cu USR și eventual UDMR” (EXCLUSIV)

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat într-un interviu pentru GÂNDUL.RO care este miza protestelor AUR împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID. Totodată, analistul politic îi compară pe protestari cu huliganii: „Există bucuria protestului, a distrugerii, așa cum numea Eliade generația lui: huliganii. Există mulți adoratori ai legionarismului în interiorul AUR pentru a ne pune semne de întrebare. Este o formă de protest care se îndreaptă împotriva unei generații”, spune Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice, SNSPA.

Cristian Pîrvulescu: „Virusurile nu ne dau niciun spațiu de libertate”

Față de virusuri noi nu avem libertate. Libertatea o avem doar unii în raport cu alții. Virusurile nu ne dau niciun spațiu de libertate. Ele acționează conform unor legi biologice, infectează și omoară. Ca urmare a scanda ”Libertate, libertate!”, într-o cadență de mișcare de miliție, paramilitară de extremă dreapta, nu va rezolva problema în niciun fel. Este o manifestație de extremă dreapta care ne prezintă o radiografie a stării unei generații pentru că așa cum ați observat era vorba de tineri. Este reflectarea exactă a crizei grave a sistemului de educație din România care nu mai poate transmite niciun fel de cunoștințe. Acei oameni erau de fapt niște instrumente. Ceea ce se întâmplă în România este reflecția a ceea ce se întâmplă în multe colțuri ale lumii.Lipsa politicilor sanitare, modelul pe care îl au cei care protesteză , așa cum se întâmplă și în Brazilia, ne arată unde putem ajunge, adică la sfârșitul lumii”, spune politologul Cristian Pîrvulescu.

Pîrvulescu: „Există mulți adoratori ai legionarismului în interiorul AUR”

În continuare, politologul Cristian Pîrvulescu spune că genul acesta de manifestații au la bază eșecul educației științifice în școli.

Nu poți să schimbi legile. Oamenii aceștia refuză știința, refuzul lor de a accepta virusul este un refuz al științei. Un refuz al unei întregi orientări a umanității de câteva sute de ani încoace. Ei nu sunt reprezentativi pentru întreaga societate, însă este o problemă pentru că este vorba despre un eșec al educației științifice în școală, și este un efect al educației religioase. 14 ani de educație religioasă cu unul sau doi ani de educație științifică făcută într-un mod superficial înseamnă neînțelegerea lumii în care trăim. În urmă cu fix 100 de ani, 98 de ani, tineri furioși au luat cu asalt universitățile din țară  și au blocat sistemul de învățământ pentru că erau nemulțumiți de lumea în care trăiau. Bucuria protestului, a distrugerii, așa cum numea Eliade generația lui: huliganii. Există mulți adoratori ai legionarismului în interiorul AUR ca să ne pună semne de întrebare. Este o formă de protest care se îndreaptă împotriva unei generații,”, mai spune acesta.

Pîrvulescu: ”Orice relaxare a restricțiilor va fi o victorie împotriva științei”

Analistul politic Cristian Pîrvulescu spune că violența nu este o soluție, iar orice relaxare a restricțiilor va fi considerată o victorie pentru protestari.

„Ceea ce nu mă așteptam era să avem guvernanți atât de obtuzi încât să nu înțeleagă că trebuie să acționeze și să preîntâmpite astfel de lucruri. Nimic nu este inevitabil.În ceea ce privește afacerile umane se poate interveni ȘI CUrsul istoriei se poate schimba. Este important ca un politician să vadă dincolo de ziua de mâine.În momentul de față situația trebuie ținută de control. Violența nu este pe departe nicio soluție. S-a observat foarte clar că forțele de ordine nu sunt nici pe departe mobilizate, ba chiar simpatizează cu protestarii. Soluția trebuie văzută pe termen scurt prin încercarea rațională de dimunare a acestor proteste fără ca asta să însemne într-un fel afectarea măsurilor de restricție. Orice relaxare a restricțiilor va fi considerată drept o victorie de către această mișcare și totodată, va fi o victorie împotriva științei”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
Vine BARZA? Alex Velea a spus adevărul la TV! Ce a mărturisit despre a patra...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Schimbări important în noul an şcolar! Ministrul Educaţiei a făcut anunţul
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
Declarația prințului Philip, în anul 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea...
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
Descoperire MONUMENTALĂ între zidurile Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, cel mai sacru loc al creștinătății
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Strategia strălucitoare prin care creierul rezolvă probleme, dar oamenii n-o folosesc
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Declarația oficială care CUTREMURĂ ROMÂNIA: Ce se va întâmpla în curând. Mai sunt câteva zile
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Ce s-a întâmplat cu corpul ei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume ne spune cum putem să ne transformăm...
Inchide