Gabriel Dorobanțu, la DIICOT! „Au cerut bani de la prietenii mei”

Publicat: 04 02. 2021, 13:49
Actualizat: 04 02. 2021, 13:50
Gabriel Dorobanțu, la DIICOT! „Au cerut bani de la prietenii mei” / Sursa FOTO: facebook.com

Gabriel Dorobanțu, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică uşoară, a fost audiat joi, 4 februarie, de procurorii DIICOT. Artistul are calitatea de martor într-un dosar în care este vorba despre o rețea de infractori care foloseau cartele de telefon clonate pentru a escroca diverse persoane.

În acest dosar, 14 membri ai reţelei au fost deja reţinuţi. Prejudiciul total se ridică la peste 100.000 lei, anunță autoritățile.

Jean de la Craiova și surorile Bambi, printre victime

Din câte se pare, pe lista victimelor sunt și alte vedete din showbiz, între care Jean de la Craiova şi surorile Bambi.

„Mi-am recuperat prejudiciul și merg la audieri.  Am văzut că lipseau bani, am făcut sesizare către bancă şi mi-au dat banii. Nu era o sumă mare, dar erau banii mei. Nu știu cum au făcut infractorii, nu e treaba mea. Prima atentionare a fost când am primit telefon de la compania de telefonie mobilă cum că am făcut comandă de telefon foarte scump. Am negat, am insistat că nu e comanda mea. S-au încărcat cartele pe aboamentul de net, telefon și televizor, s-a vorbit cu prietenii mei de pe Facebok și li s-a cerut bani, mulți au dat. Am înțeles ca sunt sume destul de mari”, a declarat Gabriel Dorobanţu înainte să dea cu subsemnatul în fața procurorilor.

Joi, la DIICOT urmau să fie audiate și alte persoane escrocate. Lista păgubiților ar cuprinde aproximativ 50 de nume.

Cum acționau escrocii

Cercetările au arătat faptul că infractorii obţineau numărul de telefon al potențialelor victime şi apoi solicitau operatorului de telefonie mobilă ca numărul să fie transferat pe o altă cartelă. Ulterior, după ce intrau în posesia cartelei cu respectivul număr de telefon, lucrurile deveneau simple – escrocii sunau să facă diverse achiziţii. În plus, ei profitau și, prin autentificare în doi paşi pe diverse reţele sociale și/ sau servicii de email, schimbau parolele la toate conturile. În felul acesta, lanţul infracţional continua pe mai multe paliere.

În cazul lui Gabriel Dorobanţu, infractorii au intrat pe contul oficial de pe o reţea de socializare, solicitând să primească diverse sume de bani, care să fie trimise prin metode rapide (Revolut etc). Mulți oameni de bună credinţă au dat curs unor astfel de anunţuri, crezând că, de fapt, îl ajută cu bani pe cunoscutul interpret.