Poluare extrem de mare, indicată de senzorii de aer din Capitală! Ministerul Mediului dă vina pe ceață și pe…„calmul atmosferic”!

Redactor:
Alexandru Coman

Senzonrii de aer de la marginea Capitalei au indicat sâmbătă seară depășiri extrem de mari ale valorilor de PM 10, adică o poluare foarte mare. Ministerul Mediului dă vina pe ceață și pe…„calmul atmosferic” de sâmbătă seară!

„În această seară, pe fondul unei inversiuni termice şi a unui calm atmosferic, senzorii de măsurare a calităţii aerului din reţelele alternative au sesizat în Bucureşti şi împrejurimi depăşiri ale valorilor acceptate.

În aceste condiţii, comisarii echipelor de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu sunt pe teren şi monitorizează situatia. Imediat ce unul din aceşti senzori capăta culoare roşie, aceştia se deplasează la faţa locului pentru verificări.

De asemenea Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului este prezentă în teren cu autolaboratorul din dotare pentru măsurători suplimentare şi compararea datelor cu cele înregistrate de senzorii reţelelor paralele.

Pe măsură ce echipele noastre obţin date din teren, vă vom ţine la curent.

„Nu s-au identificat surse de poluare, ușor miros de la groapa de gunoi. Niciun foc”

Comisarii s-au deplasat în comuna Berceni, pe strada Tuberozelor și în împrejurimi, pe strada Nicolae Labiș și nu s-au identificat surse de poluare, ușor miros de la groapa de gunoi. Niciun foc. Deplasarea s-a făcut pe străzile dintre cei doi senzori, senzori ce nu au putut fi identificati pe strada. Probabil sunt în curțile oamenilor”, se arată într-o informare a Gărzii de Mediu.

Pe de altă parte, Ministeru Mediului precizează că „ceața și calmul atmosferic pot determina creșteri ale concentrațiilor provocate strict de sensibilitatea tehnică a acestor echipamente”

„Ca urmare a episoadelor de poluare indicate de rețelele independente de monitorizare a calității aerului, echipe ale Gărzii Naționale de Mediu sunt deja în teren pentru verificări.

Acestea cercetează, în București, posibile activități care au determinat creșterea concentrațiilor de PM 10 în jurul mai multor senzori independenți, care indică în acest moment depășiri în mai multe zone ale Capitalei.

„Datele din Rețeaua Națională a Calității Aerului, recunoscute de Comisia Europeană ca singurele colectate în condiții valide, nu indică depășiri ale concentrațiilor la PM10”

În plus, autolaboratorul mobil al ANPM este deja deplasat spre zona Buftea, pentru monitorizarea calității aerului din zona de nord a Bucureștiului.

Precizam că datele din Rețeaua Națională a Calității Aerului, recunoscute de Comisia Europeană ca singurele colectate în condiții valide, nu indică depășiri ale concentrațiilor la PM10. Dimpotrivă, valorile acestui poluant sunt în prezent în limite normale, între 35 și 45 de micrograme pe mc.

Totodată, vă informăm pe toti că, recent, Comisia Europeană a publicat un raport tehnic despre sensibilitatea senzorilor de monitorizare a calității aerului în condiții de umiditate.

Astfel, conform raportului, ceața sau calmul atmosferic pot determina creșteri ale concentrațiilor provocate strict de sensibilitatea tehnică a acestor echipamente”, se arată într-o informare a Ministerului Mediului se sâmbătă seară.

În noaptea de sâmbătă de duminică pe rețelele de scializare au circulat foarte multe  capturi de pe aplicațiile care măsoară calitatea aerului din București, prin care se pot observa depășiri foarte mari ale valorilor de poluare.

 

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide