Dr. Beatrice Mahler la Gândul Green: ”Poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului. Orice infecție sau virus se cantonează mai ușor la nivelul căilor respiratorii”

Dr. Beatrice Mahler la Gândul Green: ”Poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului. Orice infecție sau virus se cantonează mai ușor la nivelul căilor respiratorii”
Publicat: 29/10/2020, 02:00

Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta” din Capitală a vorbit la Gândul Green despre relația dintre poluare și infectarea cu coronavirus. Astfel, dr. Mahler afirmă că, deși poluarea nu determina o anumită boală, la nivel statistic s-a demonstrat toate afecțiunile au o evoluție mult mai rapidă într-un oraș cu nivel de poluare crescut. Dr. Mahler spune că numărul persoanelor cu probleme pulmonare a crescut în ultiminii ani, la Institutul„Marius Nasta”. Dr. Mahler a declarat la Gândul Green că ”poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului, astfel încât orice infecție sau virus se cantonează mai repede și se produce boala”, însă sunt mai mulți factori în ceea ce privește afecțiunile funcțiilor respiratorii

Managerul Spitalului „Marius Nasta” a a răspuns invitației Gândul Green pentru a discuta consecințele poluării din București și relația cu coronavirusul.

Ediția integrală a emisiunii GÂNDUL GREEN a putut  fi urmărită pe site-ul Gândul (GÂNDUL.RO), pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al publicației, miercuri, 28 octombrie, începând cu ora 21.00. Emisiunea este redifuzată joi, 29 octombrie, de la ora 10.00.

Dr. Beatrice Mahler: Numărul persoanelor cu afecțiuni pulmonare cronice a crescut

Dan Vardie: Cât de periculoasă este poluarea?

Dr. Beatrice Mahler: Din  nefericire, poluarea nu determină o anumită boală, pentru a cuantifica impactul afectiunii asupra populatiei. Însă, la nivel statistic s-a demonstrat că toate afecțiunile, nu doar cele pulmonare au o evoluție mult mai rapidă dacă persoana respectivă trăiește într-un oraș unde nivel de poluare este crescut. Am observat la Institutul „Marius Nasta”  că numărul de persoane care au necesitat servicii pentru boli pulmonare, a crescut de la an la an, în ultimii 10 ani, care are un impact asupra sistemului de sănătate și asupra calității vieți.

Dr. Beatrice Mahler: Poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului, astfel încât orice infecție sau virus se cantonează ușor la nivelul cailor respiratorii

Dan Vardie: Nu se pot face studii mai precise care să fie arătate oamenilor pentru a avea o reacție? Coronavirusul este prietenos cu poluarea?

Dr. Beatrice Mahler: Este vorba de faptul că poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului, astfel încât orice infecție sau virus se cantonează mai ușor la nivelul cailor respiratorii și se produce boala. Sunt studii efectuate atât în România, cât și în străinătate pentru a vedea impactul poluanților asupra funcțiilor respiratorii, dar sunt studii de lungă durata. Trebuie ținut cont de factorii genetici și de poluarea la care ne supunem singuri, nu doar de mediul exterior.

Printre invitați s-au numărat: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, Mihai Stoica, Director Executiv ”Asociația 2Celsius” și Oana Neneciu de la asociația Ecopolis.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Casa în care trebuie să locuiești, în funcție de venituri. Toți românii ar trebui să-și...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Șobolani în raftul de patiserie din Mega Image. Reacția companiei. FOTO
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
SE SCHIMBĂ harta României! Zona care ar putea să se RUPĂ de țara noastră
Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...