Dr. Beatrice Mahler la Gândul Green: ”Poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului. Orice infecție sau virus se cantonează mai ușor la nivelul căilor respiratorii”

Redactor:
Florentina Dinu
Dr. Beatrice Mahler la Gândul Green: ”Poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului. Orice infecție sau virus se cantonează mai ușor la nivelul căilor respiratorii”

Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta” din Capitală a vorbit la Gândul Green despre relația dintre poluare și infectarea cu coronavirus. Astfel, dr. Mahler afirmă că, deși poluarea nu determina o anumită boală, la nivel statistic s-a demonstrat toate afecțiunile au o evoluție mult mai rapidă într-un oraș cu nivel de poluare crescut. Dr. Mahler spune că numărul persoanelor cu probleme pulmonare a crescut în ultiminii ani, la Institutul„Marius Nasta”. Dr. Mahler a declarat la Gândul Green că ”poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului, astfel încât orice infecție sau virus se cantonează mai repede și se produce boala”, însă sunt mai mulți factori în ceea ce privește afecțiunile funcțiilor respiratorii

Managerul Spitalului „Marius Nasta” a a răspuns invitației Gândul Green pentru a discuta consecințele poluării din București și relația cu coronavirusul.

Ediția integrală a emisiunii GÂNDUL GREEN a putut  fi urmărită pe site-ul Gândul (GÂNDUL.RO), pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al publicației, miercuri, 28 octombrie, începând cu ora 21.00. Emisiunea este redifuzată joi, 29 octombrie, de la ora 10.00.

Dr. Beatrice Mahler: Numărul persoanelor cu afecțiuni pulmonare cronice a crescut

Dan Vardie: Cât de periculoasă este poluarea?

Dr. Beatrice Mahler: Din  nefericire, poluarea nu determină o anumită boală, pentru a cuantifica impactul afectiunii asupra populatiei. Însă, la nivel statistic s-a demonstrat că toate afecțiunile, nu doar cele pulmonare au o evoluție mult mai rapidă dacă persoana respectivă trăiește într-un oraș unde nivel de poluare este crescut. Am observat la Institutul „Marius Nasta”  că numărul de persoane care au necesitat servicii pentru boli pulmonare, a crescut de la an la an, în ultimii 10 ani, care are un impact asupra sistemului de sănătate și asupra calității vieți.

Dr. Beatrice Mahler: Poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului, astfel încât orice infecție sau virus se cantonează ușor la nivelul cailor respiratorii

Dan Vardie: Nu se pot face studii mai precise care să fie arătate oamenilor pentru a avea o reacție? Coronavirusul este prietenos cu poluarea?

Dr. Beatrice Mahler: Este vorba de faptul că poluarea scade mecanismele de apărare ale plămânului, astfel încât orice infecție sau virus se cantonează mai ușor la nivelul cailor respiratorii și se produce boala. Sunt studii efectuate atât în România, cât și în străinătate pentru a vedea impactul poluanților asupra funcțiilor respiratorii, dar sunt studii de lungă durata. Trebuie ținut cont de factorii genetici și de poluarea la care ne supunem singuri, nu doar de mediul exterior.

Printre invitați s-au numărat: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, Mihai Stoica, Director Executiv ”Asociația 2Celsius” și Oana Neneciu de la asociația Ecopolis.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Adio Dacia Logan! Dispare, va fi istorie! Ce nume URÂT au ales ca să o...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
BOMBĂ! Petre Roman, DESFIINȚAT de o femeie! Ce a putut să facă fostul premier, este...
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Fanii lui Johnny Depp nu renunță. Petiția pentru concedierea lui Amber Heard din „Aquaman 2”...
Inchide