Topul meciurilor din România cu cele mai mari încasări din vânzarea biletelor

Redactor:
Adrian Macarie
Topul meciurilor din România cu cele mai mari încasări din vânzarea biletelor
Cu două zile înaintea marelui meci Unirea Urziceni - Liverpool, campioana României vânduse aproximativ 17.000 de bilete din cele 23.000 scoase la vânzare pentru acest joc, dar cum interesul este mare în mod sigur vor fi vândute toate.

Cu două zile înaintea marelui meci Unirea Urziceni – Liverpool,campioana României vânduse aproximativ 17.000 de bilete din cele23.000 scoase la vânzare pentru acest joc, dar cum interesul estemare în mod sigur vor fi vândute toate.

Din vânzarea biletelor numai pentru acest meci ialomițenii vorcâștiga 430.000 de euro, în condițiile în care prețurile biletelorvariază între 30 de lei, la peluze, și 100 de lei la Tribuna I, cuprecizarea că un tichet la Tribuna „0” este 200 de lei, iar unul laFotolii, 300 de lei.

Deși, la prima vedere, pare o afacere bună pentru UnireaUrziceni, ea este una modestă pentru un club de fotbal din Româniaîn condițiile în care Steaua, spre exemplu, a stabilit nișterecorduri greu de atins în viitorul apropiat.

Astfel, într-un top al celor mai profitabile meciuri de pe terenpropriu din istoria recentă a fotbalului românesc, primele 5 locurisunt ocupate, integral, de Steaua.

Steaua – Real Madrid, o afacere de 1,3 milioaneeuro

Pe locul 1 în acest top este, categoric, meciul pe care Steaual-a jucat în Ghencea cu Real Madrid în toamna lui 2006. CampioanaRomâniei din acel moment a pierdut acel joc, 1-4, dar a făcut oafacere excelentă. Cel mai ieftin bilet a costat 100 de lei, lapeluze, iar cel mai scump, 500 de lei, la fotolii. Meciul s-a jucatcu casa închisă, biletele s-au vândut de trei ori mai scump pe”piața neagră”, dar Steaua a încasat, numai pentru acest joc,impresionanta sumă de 1,3 milioane de euro, de trei ori mai multdecât strânge Unirea Urziceni pentru jocul cu Liverpool.

Pe locul doi în acest top este meciul dintre Steaua și BayernMunchen din sezonul 2008-2009. Pierdut la limită, 0-1, acest meci aadus în contul clubului încasări de 1.000.000 de euro, încondițiile în care și la acest joc prețurile biletelor au fostfoarte mari, de la 100 de lei un tichet la peluze, până la 500 delei locul de la fotolii. Deși prețurile au fost comparabile cu celedin meciul cu Real Madrid, Steaua a strâns mai puțini bani pentrucă a vândut peste 15.000 de pachete de bilete pentru toate celetrei meciuri, iar la pachet biletele au fost cu 10 la sută maiieftine.

Pe locurile 3 și 4 în acest top sunt alte două meciuri aleStelei din sezonul 2008-2009, cele cu Olympique Lyon și Fiorentina,meciuri la care prețurile biletelor au fost aceleași, începând dela 75 de lei locul la peluze, până la 350 de lei locul la Tribuna”0″.

Cum ambele meciuri s-au jucat cu casa închisă clubul din Ghenceaa băgat în vistierie câte 875.000 de euro, iar Steaua a strâns însezonul 2009-2009, numai din vânzarea biletelor, impresionanta sumăde 2,75 milioane de dolari.

În fine, pe locul 5 în acest top este meciul cu Lyon din sezonul2006-2007 când Steaua a vândut biletele la jumătate de preț față demeciul cu Real Madrid, dar chiar și-așa a adunat o sumă frumușică,de 650.000 de euro.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Pensia pe care o câștigă Ion Țiriac este FABULOASĂ! N-o să crezi însă ce a...
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide