Nicușor Dan PIERDE al 16-lea proces în saga juridică „Autorizații de construire Sector 2”. Avocat: „Edilul încalcă Constituția și legile țării”

Nicușor Dan PIERDE al 16-lea proces în saga juridică „Autorizații de construire Sector 2”. Avocat: „Edilul încalcă Constituția și legile țării”
Publicat: 10/05/2024, 08:00
Actualizat: 11/05/2024, 09:59

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, continuă războiul juridic de uzură cu Radu Mihaiu, edilul Sectorului 2, cerând în instanță anularea a zeci de autorizații de construire emise de acesta. Numai că fișa de post a primarului Bucureștiului nu conține și o astfel de atribuție, iar judecătorii îi reamintesc lui Nicușor Dan că nu are calitate procesuală activă în aceste dosare. 

Nicușor Dan pierde, în astfel de condiții, proces după proces, dar continuă asediul, chiar dacă asta înseamnă plata unor cheltuieli judiciare imense din bugetul public.

Primarul general al Capitalei nu are niciun drept de control asupra activității primarilor de sectoar, potrivit legii. Doar prefectul Bucureștiului poate să deschidă acțiune de anulare a unor astfel de acte administrative, în cazul în care sunt constatate nereguli semnalate de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

  • Dincolo de faptul că ar putea fi etichetat, fără teama de a greși, drept un „primar general procesoman”, Nicușor Dan continuă să anunțe, efervescent, că salvează spațiile verzi ale Capitalei, numai că această impetuozitate declarativă este contrazisă de realitate. (detalii AICI)
  • În ceea ce privește urbanismul din Capitală, după aproape 4 ani de mandat la Primăria Municipiului București (PMB), Nicușor Dan a „reușit” – așa cum a concluzionat Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect-șef al Capitalei – să „distrugă tot” și să nu mai pună nimic în loc. (informații îngrijorătoare AICI)
  • Nu în ultimul rând, Nicușor Dan, aflat în plină campanie electorală pentru al doilea mandat la Primăria Capitalei, a declarat și că, în mandatul său, numărul șobolanilor din București a scăzut „cam cu 20%”, fără a explica, însă, prin ce calcule misterioase a ajuns la acest rezultat. (alte detalii AICI)

În data de 9 mai 2024, magistrații de la Tribunalul București au analizat o nouă cerere de suspendare a unei autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2 al Capitalei, reclamanții fiind aceiași ca și în celelalte procese de până acum, Nicușor Dan și Municipiul București.

Decizia judecătorilor este aceeași – primarul general al Capitalei nu poate cere anularea unei astfel de autorizații, pentru că nu are calitate procesuală activă și, potrivit legii, nu se poate substitui Prefectului Capitalei.

„Lui Nicușor Dan nu-i convine ca presa să dea publicității aceste sentințe”

Avocatul Radu Dinulescu a spus, în exclusivitate pentru Gândul, că această nouă înfrângere a lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, nu oferă absolut nicio surpriză. Magistrații îi reamintesc ceea ce edilul „uită” de fiecare dată, anume că nu poate cere anularea unor autorizații de construire emise de un primar de sector, în cazul de față Radu Mihaiu, edilul Sectorului 2.

Primarul general al Capitalei a încercat și încearcă, „prin toate tertipurile”, să tergiverseze aceste procese, căutând tot felul de modalități prin care termenele să fie amânate, cu atât mai mult cu cât acum se află în campanie electorală, iar astfel de înfrângeri usturătoare, prezentate în presă, nu dau bine în fața celor care îl susțin.

Nicușor Dan – reclamantul din dosar – a încercat să amâne, să întârzie prin orice formă procedurală, sub orice motiv, aceste rezultate pe care le vedem date aproape săptămânal de instanțele de judecată. De ce? Tocmai pentru a intrat în campanie electorală.

Nu-i convine sub nicio formă ca presa – așa cum face Gândul, în tot aceste serial juridic – să preia aceste sentințe și să le dea publicității, în condițiile în care Nicușor Dan și-a făcut un fel de renume de justițiar și în condițiile în care instanțele, așa cum spune el, dau dreptate «rechinilor imobiliari».

Evident că aici nu avem de-a face cu mafia, avem de-a face cu interese private care sunt protejate de Constituția României și de legile țării. Cel care încalcă și Constituția, și legile țării, și hotărârile de Consiliu General este chiar Nicușor Dan. Instanțele se pronunță pe bandă rulantă cu privire la aceste aspecte”, a precizat avocatul Radu Dinulescu.

„Primarul general a avut prostul gust și neplăcutul obicei de a plăti din bani publici amenzile primite pe persoană fizică”

Avocatul Dinulescu anticipează că – în cazul în care Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Municipiului București – toată această situație juridică absurdă va fi perpetuată.

În același timp, mai atrage atenția avocatul Radu Dinulescu, Nicușor Dan este „încolțit” și din cauza proceselor pe care le pierde, „tot pe bandă rulantă”, cu Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) și ar încerca, practic, să abată atenția și de la aceastea în campania electorală prin care încearcă să obțină al doilea mandat de primar general al Capitalei.

Dacă Nicușor Dan, din nefericire, ar mai câștiga un nou mandat, lucrurile acestea s-ar perpetua încă patru ani. Sper că cea mai mare parte dintre bucureșteni a văzut ce înseamnă o guvernare de tip Nicușor Dan în București.

Nicușor Dan știe că nu are calitate procesuală activă, de aceea a încercat să suspende litigiile, a încercat să revoce judecători, să recuze judecători. Instanțele i-au respins cererile de recuzare. 

Primarul general al Capitalei încearcă să abată atenția de la litigiile pierdute de el, tot pe bandă rulantă, cu Inspectoratul de Stat în Construcții, pe anulare procese verbale, acolo unde a avut prostul gust și neplăcutul obicei – pentru noi, în calitate de contribuabili – de a plăti din bani publici amenzile primite pe persoană fizică, pentru că nu a respectat legea.

Nicușor Dan încearcă să facă uitate lucrurile acestea, în această perioadă de campanie electorală”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Obligă reclamanții să plătească pârâților cheltuieli de judecată în cuantum de 10.000 de lei”

Cel de-al șaisprezecelea proces pe care îl pierde Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, în speța „Autorizații de construire Sector 2”, nu înseamnă numai același laitmotiv pe care edilul Capitalei pare a se face că nu-l înțelege – respectiv faptul că nu are calitate procesuală activă în aceste dosare -, dar și o cheltuială suplimentară de la bugetul public.

Instanța l-a obligat pe Nicușor Dan la plata a 10.000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Ca și în toate celelalte procese pe care le-a pierdut până acum, primarul general al Capitalei a fost învins în instanță pentru că magistrații au admis lipsei calității procesuale active a părții reclamante (Municipiul București și Nicușor Dan), iar cererea de anulare a autorizației de construire emise de primarul Sectorului 2, formulată de Nicușor Dan, a fost respinsă.

„Admite excepția lipsei calității procesuale active, invocată prin întâmpinare. Respinge cererea, ca formulată de o persoană care nu are calitate procesuală activă. Obligă reclamanții să plătească pârâților (…) cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocațial redus, în cuantum de 10.000 de lei. (…). Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul București – Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal”, au decis, în 9 mai, judecătorii Tribunalului București.

Procesele pierdute de Nicușor Dan în speța „Autorizații de construire Sector 2”: „Are o ură imensă împotriva oricărei idei de construire”

Gândul prezintă, cronologic, lista proceselor pierdute, până acum, de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, în speța „Autorizații de construire Sector 2”.

Edilul nu a reușit să bifeze nicio victorie din momentul în care a atacat în instanță aceste autorizații de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

  • Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această serie de procese la începutul lunii decembrie a anului 2023. (mai multe informații AICI)
  • Apoi, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut al doilea proces în care cerea – fără a avea această atribuție în fișa de post – anularea unei autorizații de construire care a fost emisă de primarul Sectorului 2 al Capitalei. (detalii exclusive AICI)
  • În 2024, la jumătatea lunii ianuarie, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)
  • În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)
  • Înfrângerea cu nr. 5 a primarului general al Capitalei a survenit în data de 26 ianuarie 2024. (detalii în exclusivitate AICI)
  • Nu a trecut mult timp și Nicușor Dan a pierdut și al șaselea proces, în data de 31 ianuarie 2024, după ce magistrații de la Tribunalul București i-au „reamintit” că demersul său în instanță este unul absurd. (toate informațiile AICI)
  • În data de 7 februarie, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București i le administrează primarului general al Capitalei a continuat, iar Nicușor Dan a pierdut și procesul numărul 7. (detalii AICI)
  • În data de 19 februarie 2024, Nicușor Dan a pierdut două procese într-o singură zi, numărul înfrângerilor ajungând la 9. (informații punctuale AICI)
  • 27 februarie 2024 – magistrații de la Tribunalul București îi mai administrează încă două înfrângeri lui Nicușor Dan, astfel că edilul pierde și procesele numerele 10 și 11. (detalii AICI)
  • 3 martie 2024 – Nicușor Dan pierde și procesul nr. 12 (toate informațiile AICI)
  • În data de 14 martie 2024, Nicușor Dan bifează încă două înfrângeri – procesele cu nr. 13 și 14. (detalii AICI)
  • În data de 8 aprilie 2024, magistrații de la Tribunalul București i-au administrat primarului general cea de-a 15-a înfrângere (alte informații punctuale AICI)

„E o «Intifada» pe care Nicușor Dan o are împotriva oricărui document pe care scrie construire, acest om nu se opune numai autorizațiilor de construire emise de un primar de sector, el nu semnează – la rândul lui – nicio autorizație, niciun certificat de atestare a unei construcții, niciun proces-verbal de recepție.

Nicușor Dan are o ură imensă împotriva oricărei idei de construire, spital, zonă de cultură, spațiu comercial, spațiu rezidențial… El blochează tot, îi place pământul reavăn”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Fostul arhitect-șef al Capitalei, după ce Nicușor Dan s-a lăudat că a adus URBANISMUL în legalitate: „S-a distrus tot, nu s-a pus nimic în loc”

Nicușor Dan, supărat pe presă! A cerut STRĂMUTAREA unui litigiu și RECUZAREA completului în speța „Autorizații construire S2” / Decizia CAB

Războiul PUZ-urilor de sector | Nicușor Dan anunță o victorie, dar este adus la REALITATE: „Minciună sfruntată, trăiește pe altă planetă!”

Av. Radu Dinulescu, după ce Nicușor Dan a anunțat că prima variantă PUG va fi finalizată în această vară: „E speriat, numai că aici apare MINCIUNA”

Nicușor Dan REFUZĂ să respecte o hotărâre judecătorească definitivă! Av. Adriana Dobre: „Vine cu tertipuri, vom solicita despăgubiri de milioane €!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
El este Robert, tânărul de 23 de ani care a murit în teribilul accident din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Ieftine şi proaste? Xiaomi SU7, maşina electrică a Chinei cu vânzări record, s-a stricat după...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Cum ar arăta lumea cu peste 3 grade Celsius din cauza crizei climatice?
×