90.000 de polițiști la Euro 2016: opt vor însoți în permanență echipa României

Publicat: 27 05. 2016, 10:20

Franța a adoptat o nouă lege antiterorism care facilitează perchezițiile locuințelor pe timpul nopții și reținerile de persoane.

Serviciile speciale beneficiază de puteri sporite, la fel și politia, iar gențile vor putea fi controlate mai ușor. Noile măsuri vin în contextul în care Franța a prelungit cu 2 luni starea de urgență instituită după atentatele din noiembrie anul trecut.

90.000 de polițiști, forțe speciale și militari vor fi mobilizați pe perioada Campionatului european de fotbal. Organizatorii se așteaptă ca evenimentul să fie urmărit de 2,5 milioane de spectatori. Franța se declară pregătită să asigure securitatea lor, dar și pe cea a celor 24 de echipe care vor evolua pe 10 stadioane, scrie tvr.

”Obiectivul nostru este ca Euro 2016 să fie o mare manifestare sportivă, dar trebuie să spunem adevărul – riscul nu este zero”, a declarat ministrul francez de Interne.

8 polițiști români vor colabora cu autoritățile franceze în privința supravegherii echipei noastre și a suporterilor români. La meciurile echipei României, un polițist va sta în centrul de comandă și va da alerta în zona fanilor români în cazul unei situații deosebite.