A murit Mario Zagallo! Alături de Pele a fost printre cei mai mari fotbaliști brazilieni ai tuturor timpurilor

Publicat: 06 01. 2024, 09:00
Actualizat: 06 01. 2024, 09:04

Mario Zagallo, unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului brazilian, a decedat la vârsta de 92 de ani, a comunicat familia într-un anunț pe rețelele de socializare.

A fost cvadruplu campion mondial cu naţionala Braziliei și antrenor cu rezultate deosebite în carieră.

A murit Mario Zagallo! Alături de Pele a fost printre cei mai mari fotbaliști brazilieni ai tuturor timpurilor

„Cu mare tristeţe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârşit şi un mare om. Un idol uriaş. Un patriot care ne lasă o moştenire de mari realizări… „, a anunţat familia într-un comunicat.

A jucat pe postul de mijlocaş, s-a născut la Maceio, a fost de două ori campion mondial ca jucător, în 1958 şi 1962, apoi ca antrenor, în 1970, şi în cele din urmă ca antrenor secund al prietenului său Carlos Alberto Parreira, în 1994. El a fost, de asemenea, vicecampion mondial în 1998.

Zagallo a mai antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco şi Botafogo), precum şi Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) şi Emiratele Arabe Unite (1988-90).

Este singura persoană, alături de Didier Deschamps şi Franz Beckenbaueur, care a câştigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Fostul fotbalist s-a stins din viață după o scurtă spitalizare. Mario Zagallo s-a confruntat în anii trecuși cu mai multe probleme de sănătate, inclusiv infecții respiratorii severe, care au necesitat îngrijiri medicale. Alături de Pele este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști brazilieni ai tuturor timpurilor.