Accidentare teribilă în Campionatul României. Portarul unei echipe a rămas fără un rinichi

Publicat: 20 04. 2013, 16:10
Actualizat: 10 02. 2019, 15:03

Portarul echipei Luceafărul Oradea, Dumitru Paul, a suferit o intervenție chirurgicală în care i-a fost scos rinichiul stâng, la câteva ore după meciul pierdut, vineri seară, în deplasare, în fața formației UTA Arad, scor 0-2, în etapa a XXII-a a Ligii a II-a, informează luceafarulfelix.ro.

Dumitru Paul a fost transportat la Spitalul Județean din Oradea în noaptea de vineri spre sâmbătă, el fiind operat de urgență. Paul se află în prezent internat la secția de terapie intensivă, iar starea sa este stabilă.

Titular în meciul UTA-Luceafărul, Dumitru Paul a fost busculat în minutul 30 de ivorianul Dosso (UTA Arad). După ce a primit timp de câteva minute îngrijiri, portarul a dat semne că poate continua jocul. Pe finalul reprizei a căzut însă din nou și a fost urcat în ambulanță, fiind transportat la spitalul din Arad, unde i s-a făcut o radiografie și a fost diagnosticat cu contuzie forte. Medicii arădeni i-au recomandat o săptămână de repaus.

Dumitru Vlad Paul are 22 de ani și a mai jucat la FC Bihor, ACU Arad, Arieșul Turda și Unirea Florești. În 2007, când era junior la FC Bihor, Paul s-a ciocnit violent cu un atacant de la Bega Timișoara și a fost nevoie de o operație pentru extirparea splinei.

Formația UTA Arad a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Luceafărul Oradea, într-un meci din etapa a XXII-a a seriei secunde din Liga a II-a. Golurile au fost marcate de Dosso ’54 și Laso ’90+4 (penalti).

De la Luceafărul Oradea au fost eliminați doi jucători, Bogdan ’89 și Mintaș ’90+3.